Zondag bakdag: Monkey Platter

Geen bakrecept vandaag, maar wel een berichtje over eten….

Een tijd geleden las ik bij Kim over haar Monkeyplatters. Leuk idee, dacht ik, moeten we hier ook’s doen. Maar helaas zat ik toen nog in werkmodus en verdween het idee naar mijn achterhoofd.

Begin deze week ging ik naar Albert Heijn en stootte ik op een hoop potjes vol lekkere hapjes (een soort tappas-frigo). Ik kon niet kiezen en kocht een hoop potjes: zoete pompoenhummus (jummers!!), pikante hummus, grillworst, olijven met basilicum (kei lekker),…. Ik duwde onze frigo vol en besloot die namiddag een hapjes feestje te doen toen Jools hongerig van kamp thuis kwam. Zo was het hongerige paard tevreden en had ik wat meer tijd om avondeten op tafel te toveren.

Wat een succes was dat zeg! Een paar dagen later besloot ik het nog’s te herhalen en ik merkte hoeveel plezier het me gaf om nieuwe dingen te bedenken én ze met zo veel smaak en plezier te zien opeten. Pas dan dacht ik weer terug aan Kim’s blogje. Nu ik dat nog’s opnieuw gelezen heb, kreeg ik dus nog meer inspiratie voor variatie en denk ik dat ook hier een nieuwe traditie is geboren.

De kinderen zijn er gek op! “Hapjes!!!!” Het lijkt wel een feest…Terwijl ze eigenlijk toch alleen maar rauwe worteltjes, druifjes of kleine toastjes met hummus eten. Een échte aanrader is het, want buiten het feit dat ze zo toch wat gezonde dingen binnenkrijgen, is het echt wel héél gezellig. Het gaat er gewoon om dat je een bord samenstelt met allerlei kleine hapjes/proevertjes.

Bij ons werden reeds geserveerd:

– toastjes met hummus

– druifjes

– appel

– peer

-notenmengeling

– mariakoekjes

– worst

– kaasblokjes

– kroepoek

….Ideaal ook om restjes weg te werken (denk omeletje, gekookt eitje….)

Maar: the sky is the limit. Proberen, testen en doen is de boodschap! En voor je het weet eten ze vrolijk dingen op die ze anders zogezegd niet lusten. Zoals Kim ook al zei: Pinterest is uw vriend in tijden van inspiratieloosheid. Monkeyplatter is de hipster naam en google en Pinterest zijn uw beste vriend! Maar laat u daar vooral niet door demotiveren…Het moet allemaal écht niet zo fancy smancy zijn. Simpel werkt ook, mijn bordjes waren altijd op een vijftal minuten klaar en bijna nog sneller weer leeg…Je hoeft dus echt geen pinguins met handtassen te gaan knutselen uit eieren en wortelschijfjes 😉

Smakelijk en vooral: ENJOY the party!

IMG_4696 IMG_4494foto 2

1 comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *