Tips voor Trips: Hélécine

Eén van de coolste dingen hier vlakbij huis is het domein van Hélécine.  Amper tien minuutjes rijden, net over de taalgrens, zalig dichtbij dus…En ook voor wie niet in Tienen woont is het makkelijk te bereiken. Het ligt op amper 500 meter van afrit 26 op de E40 richting Luik (één afrit na Tienen dus).

Je kan er terecht voor wandelingen groot en klein. Een uitstapje naar Hélécine is altijd een heel avontuur. Er zijn dieren (geitjes, eenden, zwanen, ganzen, reeën), je kan er BBQ-en, wandelen rond de grote visvijver, wandelen in het bos én er is een gigantische speeltuin, met speeltuigen voor alle leeftijden. Grotere kinderen kunnen hun hart ophalen bij het mini-golfen (tegen betaling) Het is er zalig vertoeven én het is volledig gratis! Een échte aanrader dus eigenlijk. Raar maar waar gingen wij er tot nu toe eigenlijk vooral naartoe in de herst en in de winter (ik snap zelf niet goed waarom, maar deze zomer maken we dat zeker goed!)

Wie wil, kan er zelfs een culturele uitstap van maken en ook het kasteel van Helécine bezoeken.

Onze kinderen kunnen er alvast een hele namiddag vlot en vrolijk vullen:

IMG_4360 IMG_4379 IMG_4383 IMG_4388 IMG_4389 IMG_4395 IMG_4398 IMG_4400 IMG_4412

Wie meer info wilt, kan hier terecht, al is de info niet helemaal up to date. Vroeger moest je namelijk wel betalen voor de speeltuin (al hebben wij dat nooit in actie gezien). En voor wie zelf ook’s zou gaan: have fun!!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *