Ouderschapsverlof, i dig you!

Eén van mijn goede ouderschapsverlof-voornemens was om er zo veel mogelijk van te genieten. Want, let’s be honest: Vijf weken alleen thuis met twee kinderen (die de vakantie ondertussen soms al’s een beetje beu zijn), dat kan een beetje beangstigend zijn. Daarom probeer ik het zo zen mogelijk te benaderen en mij niet te laten meeslepen in negatief gedoe. Genieten dus, van groot en klein geluk. De eerste dagen zijn alvast goed gelukt. Kijk maar:

Maandag:

IMG_4511

1. Jools op zwemkamp, dus een lunchdate met Ellis op het menu. Ze genoot super hard van de alleen tijd, maar vroeg wel elk uur “of we nu Jools al zouden halen”. So sweet, die zusterliefde.

2. We deden eerst van rustige ochtend met dansen en zingen in de living en daarna gingen we op roadtrip naar Sint-Truiden. Ik ontdekte onlangs dat er daar nu twee topactiviteiten voor mij zijn: de kringwinkel én Albert Heijn. Arme portemonnee, arme lijn, maar god do i love Appie. Mijn liefde voor deze winkel is al jaren oud. Als jonge twintiger reden we zelfs af en toe speciaal voor Albert naar Olland. Broodje Bakpao aten wij hier al jaren voor de welgekende hit 😉

3.  Happy girls

4. In de kringwinkels scoorden we twee prinsessenpuzzels, voor amper 1 euro. Goed voor een hele middag puzzelplezier.

5. 17 o’clock = apertitief tijd. Mét lekkere AH hapjes dus. Hoe lekker is de pompoenhummus???!

6. I repeat: oh Albert Heijn wat doe je mij aan?!  Vloeibare Rolo’s…it doenst get any better than this i tel you!!

7 en 8. Héél vaak ZO groot, maar soms toch nog zo heerlijk klein. Ellis aan het dutten in de zetel. In slaapgevallen in mijn armen en zo moe dat ik de Friends techniek van “hug & roll” kon toepassen. Bedenk er nog een licht snurkende soundtrack bij en u krijgt een hint van mijn vertedering.

9. Dagen waarop ge uw verlegen en onzeker kind moet achterlaten op een “eerste kampdag” duren verschrikkelijk lang. Om 15u56, vier minuten te vroegen stonden Ellis en ik nieuwsgierig klaar om haar op te pikken. Ik zag het kind nog nooit zo enthousiast over iets. Een greep uit de uitspraken: “het was duizend twintig leuk” en “ik wil nog niet naar huis, ik wil het langste van iedereen blijven”. Zwemkamp = een succes dus, woot woot! Op de foto: happy, happy Jools!

Dinsdag:

IMG_4548

1. Jools en Ellis die innig afscheid nemen omdat Jools op zwemkamp vertrekt.

2 + 3. Ellis en ik die een uitstapje maakten naar Vilvoorde om te lunchen met tante Sarah en oma.

4. Ellis die zo gigantisch flink was zodat ze als beloning in de speeltuin mocht spelen. Ik deed van liggen in de zon.

5. Kadobonnen krijgen voor coole winkels rules zo hard! Ik koos voor Happy Socks en nog wat kleine dingskes. Happy Socks = Happy me! Merci Katleen!!!

Goed begonnen is alvast half gewonnen. Hop naar het tweede deel van deze week dus! Op het programma staan nog: Blink 182 op de Lokerse Feesten (jeuj!) en een afspraak bij de Tandarts (niet zo jeuj).

1 comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *