Woensdag, topdag…

Vandaag dompelde ik mij al volledig onder in vakantie stemming. We stonden rustig op (voetbalkater, weet je wel) en besloten alles uit deze zonnige dag te halen.

We gingen wandelen in de velden en aangezien er aan het begin van het wandelpad een kerkhof is, gingen we ook daar’s een kijkje nemen. Jools stelt de laatste tijd vragen over doodgaan en wat er met die mensen gebeurd, dus ik zag het als een klein pedagogisch momentje….

IMG_2744 IMG_2745 IMG_2748 IMG_2755

Daarna trokken we het veld in. Het blijft mij toch verbazen hoe hard kinderen zich kunnen amuseren met twee keer niets. Een veldweggetje is genoeg. Hé kijk daar een kevertje. En wow, een stok en wat modder…We plukten bloemen en staken die in ons haar en knoopsgaten, we roerden in modder en Ellis verzamelde stenen.

IMG_2767 IMG_2771 IMG_2775IMG_2780

In de namiddag verhuisden we naar onze tuin, waar we memory speelden in de zon en ik drie uur lang de telefoon bewust binnen liet liggen. Soms kan dat deugd doen. Geen foto’s nemen, geen piepjes en meldingen, geen snelle Instagram check of mail die binnenkomt.

IMG_2787

Als lichte avondsnack maakte ik dit receptje uit Pauliens keuken. Super snel klaar en heel lekker (en redelijk gezond denk ik). Ik zette het recept een beetje naar mijn hand (zoete paprika ipv gewone, courgette in gewone schijfjes,….), maar het is en blijft heerlijk: Quesadilla met gegrilde courgettes, zoete paprika en feta. #Aanrader! Die hele blog staat trouwens vol lekkere dingen, dus zéker een aanrader voor wie zich graag in de keuken bezighoudt!

IMG_2791

En daarna ontdekte ik een subtiele boodschap van onze bakker…

IMG_2795

En zo deelde ik hartjes uit aan mijn hartjes…#melig!!! En blij dat ze waren!

IMG_2800
…Al bij al was het een topdag. Met twee kinderen die super goed overeen komen, die samen lachen en giechelen, stiekem doen, knutselen, verkleden en dat allemaal in één dag. Het doet me uitkijken en af tellen naar Augustus. Vijf lange, lege weken thuis wachten mij daar op. Voor het exotische karakter noem ik het maar een staycation. Vijf weken met bijzonder weinig plannen. Alles kan en niets moet. Ik kijk er eigenlijk gigantisch naar uit. Lang leve ouderschapsverlof!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *