Hip Hip Hooray, tijd voor een give-away!

Voila, dit is’em. De 1000ste post op mijn blog!

We maakten al veel mee, mijn blog en ik.

Het begon met de voorbereidingen van onze USA reis. Helaas werd over de reis zelf weinig of niet geblogd. We spreken dan ook van het jaar 2007. Je weet wel, toen de dieren nog spraken en mensen nog écht sociaal waren. Zonder smartphone en eeuwige internetverbindingen en al. Veel gebeurde er hier echter nog niet. Niemand wist van het bestaan van mijn blog af, ik las geen andere blogs en ik denk zelfs dat ik hem helemaal op privé had ingesteld (dat je hem enkel kon lezen met een paswoord ofzo).

In 2008 deed ik vooral van Start to Run en koolhydraat arm eten. Daarna werd het zowat mijn moeilijkste en droevigste en eenzaamste jaar ooit toen bleek dat een baby maken voor ons helaas niet zo simpel was. Gelukkig konden we 2008 op het nippertje positief afsluiten met het meest geweldige én meest verrassende nieuws ooit….

Begin 2009 bleek plots op ongeveer 2 maand tijd dat we én een kind gingen krijgen én dat ons bod op het huis aanvaard was. Vanaf toen ging het leven een 60 versnellingen hoger en dat bleek goed voor het bloggen. Vanaf begin 2009 ging ik echt heel regelmatig bloggen en niet veel later gooide ik mijn blog echt openbaar. Ik ontdekte de wondere blogwereld, comments werden uitgewisseld en ik leerde heel wat fijne mensen kennen, zowel online als offline. We telden af naar baby 1 en verbouwden ondertussen ons huis.

Ook 2010 moest niet onderdoen, want op de eerste verjaardag van Jools, kondigden we de komst van kind 2 aan. In Augustus, ik zal het nooit vergeten: ik stond klaar aan de voordeur om naar Pukkelpop te vertrekken, kregen we plots heel slecht nieuws. Een verhoogd risico op basis van de nekplooimeting en de bloedafname. Onze wereld stond op zijn kop, we werden erg onder druk gezet, maar dankzij Annemie vond ik de kracht om mijn buikgevoel te volgen. Dankzij Annemie en dankzij Ellis zelf, die ons van binnenuit een écht teken gaf: met de allercoolste echo OOIT tot gevolg. Tot Februari was het spannend en vanaf dan werd baby 2 gewoon Ellis. Van “twee mensen met een kind” werden we plots een gezin.

In 2011 was het soms zoeken naar een nieuw evenwicht en op muzikaal vlak was er die ene zwarte dag. Niets zou ooit nog hetzelfde zijn #adddrama. 2011 was ook het jaar waarin wij ontdekten dat wij precies beter niet te vaak naar dierenparken gaan….

2012 was dan weer het jaar waar in Ellis 1 jaar werd en vanaf dan werd alles een beetje intenser. Jools ging eerst niet, en dan toch wel naar school. Iets waar zij véél beter mee om bleek te gaan, dan ik zelf. Als ik die post terug lees, weet ik nog zo hoe ik mij voelde. Ik weet nog waar ik zat toen ik hem schreef en hoe verschrikkelijk ik mij voelde. Als ik er op terugkijk moet ik lachen natuurlijk. Die weke moederharten toch….

2013 starten we op originele wijze, in Parma Italië. In Juni kwam ik openlijk uit voor mijn bedrog, maar gelukkig weten we ondertussen allemaal dat het weer terug goed kwam. De blogliefde bleek te groot en daarom besloot ik in 2014 een grote stap te zetten. Mijn blog kreeg een volwaardig plaatsje online. Mijn Kwintessens was geboren.

En nu, mijn 1000ste post dus. Wat is het fijn, zo’n samenvatting van mijn leven. Wat hoop ik dat mijn kinderen er later ook plezier aan zullen beleven. Om alles rustig terug te lezen. Ik weet dat ik het alvast soms doe. Mijmerend terugkijken, naar hoe ik aftelde naar Jools’ geboorte. Naar hoe snel het allemaal gegaan is. En dan weet ik: wat ben ik blij dat ik dit gedaan heb.

En dus: dat moet gevierd worden!!! Bij een feestje horen kadootjes en die zijn deze keer voor jullie. Wat zit er in de prijzenpot?
Eén gelukkige winnaar mag op Ecuina op zoek naar zijn/haar lievelingskleur Dopper. Ik zou alvast niet twijfelen en kei hard voor de roze gaan:

Ecuina_dopper_roze_1

De Dopper is duurzaam, handig en mooi! En hij past perfect bij ons aller-goede-voornemen: méér water drinken!
Daarnaast krijgt de winnaar ook deze leuke lunch punch om elke boterham, pannenkoek, koekjes of toast mee op te leuken.

vrrrmm_1

En omdat 1000 posts echt wel een mijlpaal is, gooien we er ook nog een set van drie prachtige schriftjes  bij die je krijgt via de vrienden van Papiermier! Mooi én zo gloednieuw dat het zelf nog niet op hun site te koop staat, maar wél al te winnen via MijnKwintessens dus!

bookjigs_natures-friends_notebook_sunflowers
Wat je daar dan voor moet doen? Best wel wat, want het is echt wel een mooie prijs natuurlijk 🙂

Ga naar Facebook en like Ecuina en MijnKwintessens. En tenslotte nog even surfen naar Papiermier  en in de comments hier even laten weten wat jouw favoriete item daar is.

Meedoen kan tot 9 juli, want ook dan vieren we hier feest. Vijf jaar Jools begot, wie houdt het toch voor mogelijk?
Daarna is het nog even (on)geduldig wachten tot mijn bevriende webshopeigenaars uit vakantie terugkeren zodat we begin Augustus dit mooie pretpakket naar één gelukkige kunnen verzenden. Deal? Go for it…ik duim voor jullie allen!

12 comments

 1. ik kan niet kiezen , alles is prachtig , maar ik ben wel gek van masking tape dus dan vind ik dat het leukste….vooral die rode met bolletjes 😛

 2. Die dopper zou ik in het groen nemen. De lievelingskleur van alle waterdrinkers hier. En bij Papiermier is mijn verlanglijstje gewoonweg te lang, maar deze prijken aan de top: http://www.papiermier.be/nl/winkel/product/i/90765, http://www.papiermier.be/nl/winkel/product/i/146353 en deze http://www.papiermier.be/nl/winkel/product/i/149645.
  En nu hopen dat 9 juli mijn lucky day is, ik mag in elk geval die dag ook kaarsjes uitblazen. Wel 30 meer dan Jools.

 3. O wat zou die handig zijn om mee te nemen naar mijn werk!
  In de speelgoedhoek van de Papiermier vind ik de kartonnen kassa heel leuk!
  Net zoals de washi tapes, die heb ik daar al eens gekocht en ben ik heel tevreden van.

 4. Is dat echt ook al zo lang dat ik je volg?

  Count me in. En een favo artikel aanduiden, is gewoon ondoenbaar. Als het dan echt moet, dan ga ik voor de pocket planner “Today’s the day”.

 5. Alright! Ik waag dus ook even mijn kans! 😀

  Die dopper ziet er inderdaad wel handig uit. Zo altijd een klein bekertje bij de hand hebben, lijkt me best praktisch. Ik denk dat ik voor de groene zou gaan. Het is een mooi groen. Yup.

  En de Papiermier. Oh my. Ik zou heel die winkel kunnen leegkopen als papierwarenverslaafde. Dit lijkt me heel leuk: http://www.papiermier.be/nl/winkel/product/i/148460 Ze noemen het “een digitale detox” en aangezien ik behoorlijk wat tijd doorbreng op het net, lijkt het me fijn om daar eens wat afstand van te nemen. Iedere dag een beetje. En de One Line A Day dagboeken blijven ook mijn ogen uitsteken: http://www.papiermier.be/nl/winkel/product/i/87248

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *