Op Zoek…

Als je op zomervakantie gaat en het weer valt tegen, dan wilt ge dat compenseren denk ik.

Dat, ofwel bezorgde de berglucht ons dagelijks een extra hongerke, maar in ieder geval: we hebben daar wat afgegeten en gesmuld. Frans brood met kaas, ijsje in de namiddag en chipske in den avond. Gezellig was het, al werd ik op het einde van de vakantie toch wat nerveus met die nakende hereniging met mijn weegschaal in t vooruitzicht.

Gelukkig viel de schade thuis nog goed mee te vallen. En zo zit ik nu, na een kleine week terug thuis nog op een halve kilo te veel op mijn weegschaal. Op zich kan ik daar mee leven, maar eerlijk is eerlijk: ik heb hem er toch liever terug af. En daarom probeer ik deze week wat gezonder en bewuster met mijn eten bezig te zijn. Aangezien de avonden voor mij het gevaarlijkste zijn, probeer ik mijn saaie boterhammen te vervangen door lekkere kleine gerechtjes. Op zich zullen die calorie-gewijs misschien niet altijd zo geweldig dieet-minded zijn (geitenkaas, mozarella), maar toch werkt dit voor mij. Door zo’n dingen als avondeten te eten, kan ik namelijk makkelijker de avond door zonder avond snackje en honger. En dus denk ik dat een hoop groenten met wat kaas dan nog altijd beter is dan eerst boterhammen met beleg en chips, koeken of snoep in de avond. So give me a break, een mens moet toch iets mogen hé….

Deze week stonden al op het menu: een geitenkaas met appeltjes, gedroogde ham en pijnboompitjes-achtig slaatje:

IMG_2023

Havermout met aardbeitjes als ontbijt:

IMG_2025

…en een super lekker broodje met gegrilde groenten (aubergine en zoete paprika) en mozzarella:

IMG_2028 IMG_2030 IMG_2032

En nog’s een geitenkaasje met sla, zoete paprika, sla, ruccola, appeltjes, walnoten en honing:

foto 1-4  foto 3-4
#jummers!

Ik had zo wat makkelijke receptjes opgezocht op zondag en improviseerde dan tot een eigen gerechtje. Suggesties voor snelle, lekkere en een beetje gezonde gerechtjes zijn zeer welkom. Wat eten jullie zoal ‘s avonds of als lunch als jullie geen zin hebben in saaie boterhammen?

2 comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *