Rommelmarkt geluk…

Tijdens onze reis in Frankrijk diende zich een belangrijke first aan. Een belangrijk moment in ons leven: we scoorden er namelijk onze aller eerste Le Creuset kookpot. Na de Kitchen Aid, de grote droom van iedereen die een beetje foodie-achtig is. Le creuset staat namelijk voor degelijke, gaan-een-leven-lang mee kookpotten in alle formaten en kleuren. Helaas loopt de prijs vaak aardig op (al zijn ze die prijs waarschijnlijk echt wel waard, gezien hun kwaliteit en levensduur).

Onze eerste Le Creuset scoorden we bij vrolijk toeval. Naast het bezoeken van Montpellier staat ook elk jaar de zoektocht naar een leuke rommelmarkt op het programma. Elk weekend wel ergens een vide-grenier en dit jaar hadden we veel geluk. Na wat gegoogle kwam het lief op een rommelmarkt in Bézier ten voordele van een middelbare school. Tis altijd wat afwachten of zo’n rommelmarkt de moeite is en of de prijzen oké zijn. En hier hadden we eigenlijk super veel geluk. Er waren redelijk wat kraampjes én de prijzen lagen enorm laag. Toen we het plein opliepen zei het lief plots uit het niets: “hier wil ik weglopen met een Le Creuset pot”. Goed plan vond ik, al leek de kans nogal klein dat er net nu, net hier eentje te koop zou zijn. We liepen de hele markt door en scoorden verschillende leuke dingen voor géén geld. Het begon met een kraampje van een kinderwinkel die uitverkoop deed. Daar scoorde ik een super leuke “make your own pizza” set. Ik had hem een paar maanden ervoor in België ook al’s gezien, maar vond hem toen te duur. Hier mocht hij weg voor 7 euro en aangezien we tot dan vrij slecht weer hadden gehad en de kinderen dus meer binnen moesten spelen dan gepland, besloten we hem te kopen. Ellis is er alvast zot van, elke dag krijgen we hier nu pizza geserveerd….Super schattig om zien!

Daarna viel ik op twee leuke kadertjes die goed zouden passen in ons gang-projectje. Ik vroeg de prijs en kreeg een heel verhaal over hoe ze uit haar ouderlijk huis kwamen en ze geen idee had van de waarde. Ik vreesde het ergste tot ze besloot met: “dus 1 euro voor de twee”? Jiha, vendu dus!

IMG_2041

Eentje is wel in slechte staat, dus er zal nog wat knutselwerk aan te pas moeten komen.

Bij een sympathieke vader scoorde ik nog een super mooie Djeco puzzel in perfecte staat. Verkocht dus, en zo had ook Jools een kadootje bij thuiskomst.
IMG_2048

Het lief scoorde een LP van Edith Piaf live in Carnegie Hall voor 0,50 cent en ik een mega ongelooflijke zachte en warme sjaal van konijntjespels (sorry diertjes, maar het leed was al geleden en ik had koud op mijn zomervakantie en ze vroegen maar 1 euro….)
IMG_2044

Verder op onze tocht scoorden we nog een leuk houten krat, wat we wat gaan pimpen en gebruiken in één van de kinderkamers om speelgoed in op te slaan. We betaalden er 3 euro voor.

IMG_2049

Ook mijn zus tikte enkele koopjes op de kop en toen liepen we in het laatste stukje van het laatste straatje van de rommelmarkt….en toen zagen we hem staan: onze Le creuset. Er stonden twee potten naast elkaar. Een hele mooie, rode en een oranje. De rode trok eerst onze aandacht, maar bij nader onderzoek bleek hij heel vuil, vies en vettig te zijn (en zelfs wat beschadigd). Het bleek dan ook om een kopie te gaan. Geen originele Le Creuset dus. De orangje was ook mooi, maar vooral: in goede staat. 10 euro bleek ze te vragen….daar moesten we dus niet over nadenken. That baby was ours!

IMG_2040 IMG_2039 IMG_2038 IMG_2037

Vandaag aten we voor het eerst wortelpurree uit onze nieuwe kookpot. Toeval of niet, maar de purree was nog nooit zo lekker én bleef opvallend lang warm. Goeie marchandise ….Wij content dus! Lang leve rommelmarkt koopjes!

3 comments

  1. Amai zalig, staat hier ook al lang op de verlanglijst, maar nog nooit zo een koopje tegen gekomen helaas. Veel plezier ermee x

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *