Tips voor trips: hoe een vlucht overleven met kleine kinderen

Onze laatste vakanties naar Zuid-Frankrijk verliepen telkens volgens eenzelfde stramien: ik, mijn ouders en zus met het vliegtuig en het lief met een goed gevulde auto. Afspraak op de bestemming.

Voor iedereen uitgebreid doet van “ocharme dat lief, helemaal alleen met die auto en zij lekker makkelijk met het vliegtuig”….Wat uitleg: Mijn lief die rijdt graag met den auto. Afstanden doen en kilometers vreten, die heeft daar weinig last van. Meer nog: mijn lief die doet zo’n afstanden liever alleen dan met ons. Dan kan hij op zijn gemak rijden, ‘s nachts en volgens eigen tempo. Zonder gezeur en gedoe. Zonder een kotsend kindje op de achterbank ook (Jools erfde duidelijk mijn kindergenen: ook zij blijkt mega veel last van autoziekte te hebben. We hebben deze vakantie meermaals kotspauzes moeten inlassen, maar dat is een ander verhaal….)

En in my defence: met zo’n kleine kinders vliegen, dat is toch ook altijd heel wat gedoe en gestress vind ik hoor. Gaan we er op tijd geraken, gaan ze niet zagen of nog erger: brullen, gaan ze stil zitten, gaan ze geen oorpijn hebben, …..duizend dingen om op te letten. Tot vorig jaar was mijn gouden tip nog: reis je met Ryanair, doe jezelf dan één plezier als je met kleine kinderen reist. Betaal die 15 euro (of hoeveel was het?) en boek Priority. Niets is zo zalig als met kleine kindjes een hele rij wachtende mensen gewoon mogen voorbij steken zodat je zelf als eerste rustig aan boord kan gaan en een goed plaatsje kiezen. Zeker vroeger want dan had je vrije plaatsen. Door priority te kiezen was je dus al vrij zeker dat je samen kon zitten. Een pak stress minder dus! Sinds dit jaar (of was het toevallig nu?) kreeg je echter je plaats al toegewezen door vooraf online in te checken. Meteen een stresspunt minder.

Als je zelf je zetel/stoelplaatsen kan kiezen: kies dan de laatste rij. Dan zit er al tenminste niemand achter je die zich kan ergeren in het geval dat uw kinderen het een beetje uithangen. Vooral handig als je kinderen nog klein zijn (als in 9 tot 15 maand) en zich graag rechtop op uw schoot zetten enzo. Ik heb me trouwens ooit laten wijsmaken dat je op de achterste rijen het meeste overlevingskansen hebt als het vliegtuig neerstort, dus voila….Win-win situatie, dat is duidelijk 😉

Iedereen die een ticket koopt (dus vanaf 2 jaar) heeft recht op 10 kilo handbagage. Maak daar gebruik van. Wij nemen altijd enkel handbagage mee en vermijden zo heel wat aanschuif tijd. We moeten niets inchecken en na het landen wandelen wij vrolijk de luchthaven buiten. Niet wachten op bagage, niets. En ik bedoel nu natuurlijk ook niet dat ge persé per kind 10 kilo moet gaan meesleuren. Beperk u tot het hoogstnodige, maar wat ik bijzonder handig vind is dat ik op die manier altijd voor drie rugzakken zorg. Eén grote voor mij (met wat persoonlijke spullen, een boek, eten allerhande), en twee kleintjes voor de kinderen. Zo kan je alles wat groeperen en kan je alles makkelijk terugvinden. Bij ons droeg Jools haar eigen rugzak met daarin alle reserve- en extra kleren voor de kinderen (een ongelukje is snel gebeurd tijdens zo’n reis én ik werk graag met laagjes: het ene moment is het bloedheet, in t vliegtuig ijskoud en bij landen weer warm) en in Ellis haar rugzak zat de kinder entertainment voor tijdens de vlucht: potloden en stiften en kleur- en oefenboekjes.
IMG_1192  IMG_1936

Het moeilijkste aan een vlotte vlucht is dat die kinderen behoorlijk lang stil moeten zitten. Voorzie dus voldoende entertainment én voedsel. Zet uw principes opzij en wees een pak flexibeler (en ongezonder) dan anders. Ik voorzie altijd een halve rugzak met snacks. Dingen die het goed doen: noten (vult goed én moeten ze lang op knabbelen) voor als ze écht honger hebben en snoep ter motivatie en afkopen van braafheid. Ge moet zo niet kijken, in een vliegtuig mag zoiets, na! Wat bij ons een topper is, is een grote zak schepsnoep van het Kruitvat. Een feest vinden ze, want ze mogen dan altijd X aantal snoepjes zelf kiezen (win win: want voor ze gekozen hebben zijn ze alweer vijf minuten geëntertaind).
IMG_1197

Vliegen met een vliegtuig is voor de meeste kinderen een heel spannende en grote gebeurtenis. Vaak komt er ook vermoeidheid bij kijken want die vluchten zijn meestal op ambetante uren. Vroeg opstaan, middagdutjes die geskipt moeten worden… Op zich geen ideale combinatie natuurlijk. Daarom, héél belangrijk: de keuze van knuffel! Bij ons mogen ze altijd één knuffel kiezen om mee te nemen. Belangrijk hierbij is dat ik probeer aan te sturen op het niet kiezen van de lievelingsknuffel. Reizen is toch altijd wat hectisch en je wilt natuurlijk niet aan je vakantie beginnen met een super droevig kind omdat de lievelingsknuffel nog ergens wat langer gebleven is. Daarnaast probeer ik te zorgen dat ze een middelgrote knuffel meenemen. Een kleine is zo snel kwijt gespeeld, een hele grote is onhandig, maar een middelgrote is multifunctioneel: knuffel wordt plots kussentje wat handig is tijdens het vliegen en in de auto om op te rusten. Alweer win-win dus!

IMG_1195

Mijn allerbelangrijkste tip is: een ipad of GSM met spelletjes op. Bij elke vlucht die ik neem, voorzie ik een volledig opgeladen ipad met hun favoriete bezigheden er op: enkele spelletjes, puzzels en kleuren. Maar de belangrijkste regel hierbij is: haal de ipad pas boven als allerlaatste redmiddel. Meestal blijft ie dus ongebruikt in de zak zitten, maar voor mij is dat hetzelfde als toen Jools een baby was. Wat er ook gebeurde: ik was op mijn gemak want ik had een draagdoek. Iets wat alles kon redden in geval van nood. En gewoon weten dat je zo’n laatste redmiddel binnen handbereik hebt, brengt voor mij al heel wat rust.

En verder geldt natuurlijk vooral: relax! Als je zelf relaxt bent, dan zijn zij dat meestal ook.

IMG_1941 IMG_1933

Benieuwd wat jullie super tips voor lange reizen met kinderen zijn?

2 comments

  1. Ik hou je tips achter de hand ! Tot nu toe gaan we altijd met de auto op reis maar volgend jaar willen we eens met het vliegtuig weg.

    Grtjs

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *