Kent ge dat?

….stilletjes aan komt het einde van de vakantie in zicht.

En net als alle andere jaren, brengt dat een aantal goeie voornemens-voor-thuis met zich mee. Kent ge dat?

Dat ge stilstaat bij het alledaagse leven en dat daar toch wel wat dingen anders of beter in zouden kunnen. Dat ge u dingen minder moet gaan aantrekken, meer tijd moet maken voor de gewone dingens des levens.

…Zo wil ik ook thuis proberen mijne zen wat meer aan te spreken, meer genieten van kleine, gewone dingen.
…Ook thuis ‘s avonds de tv eens uit laten. Gewoon niets doen, een boek lezen of luisteren naar mijn lijf en eens wat meer op tijd in bed kruipen.
…Elke avond mijn gezicht goed reinigen en hydrateren. Heel uw lijf vol smeren met bodylotion. En scrubben en serum-en enzo…ge weet wel. Nu ik de 35 nader begint dat toch écht wel nodig te zijn 😉
…De agenda niet altijd zo vol plannen, zodat er meer lege dagen voor ons liggen. Dagen waarop alles kan, niets moet en de dag gewoon brengt wat de inspiratie van het moment inbrengt. I would love it!
…Aan onze kelderwerken beginnen, zodat wij eindelijk weer een bad kunnen zetten. God, wat geniet ik er van hier een bad te hebben.

Doen jullie dat ook zo, op het einde van een vakantie? Benieuwd welke goede vakantiegewoontes jullie proberen te behouden in het gewone leven?

Verder kunnen we de vakantie samenvatten als wisselvallig. Zowel het weer als het gemoed. We zitten in een prachtig huis op een prachtig domein, maar aangezien we hoog in de bergen zitten is het hier een aantal graden kouder dan beneden. Samen met de bergwind wil dat zeggen dat we bijvoorbeeld maar één keer buiten hebben kunnen ontbijten. Ook avondeten was meestal binnen. Het zwembad was net te koud om er echt van te genieten, dus ook dat was wel een groot gemis. Doordat we zo afgelegen liggen is elke uitstap ook een hele onderneming waarvoor je al snel een uurtje of meer in de auto moet stappen. Iets waarvoor we dan weer minder staan te springen omdat Jools autoziek is en dus altijd aan de pillen en kotszakjes moet. In de hoogzomer denk ik dat je hier zalig zit, op een prachtig domein met zwembad, rivier en paarden. Nu was het helaas dus wat minder. Maar we laten de pret niet bederven. Hierbij nog wat vakantiekiekjes om in de stemming te blijven 🙂

IMG_1743 DSC_0779   IMG_1836 DSC_0763 DSC_0781 IMG_1849 DSC_0796 Traveler

DSC_0792 DSC_0807 Afbeelding 6

 

2 comments

  1. Ik ken dat ! Goede voornemens en to do-lijstjes waar, bij mij althans, spijtig genoeg nooit iets van in huis komt.
    Hier staat bovenaan elke lijst het wegdoen van alle baby- en peuterspullen en ons huis (badkamer, wc, slaapkamers) eindelijk eens decoreren.

    Na het lezen van je post, ben ik – na 5 jaar – herbegonnen met een dagcrème te smeren. Bij mij staat er al een 4 voor dus da’s echt wel nodig! Shame on me 🙁

    Groetjes

    1. Haha! Amai, zonder dagcreme zou ik écht niet kunnen. Maar ik voel (en zie vooral) dat dat niet langer genoeg is! Ik reinig nu trouw elke avond goed mijn huid en doe er dan nog een Serum op…hopelijk doet dat de truck!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *