De één zijn dood….de ander zijn brood….

…al klinkt dat misschien wat luguber en had ik beter gekozen voor de klassieke “win win” situatie.

Wij zijn namelijk op congé. Naar een afgelegen huis in de Zuid-Franse bergen. Zwembad, eigen rivier en waterval in de tuin incluus. De zon voorlopig (?) helaas iets minder, maar dat komt wel goed. Daar duimt u toch mee voor?

Maar waar ik het over wou hebben. Aangezien wij ons huis (en katten) niet graag alleen achter laten zochten wij een goede oplossing. En die lag dichtbij dan gedacht. Onze goede vrienden J&J zijn namelijk al meer dan een jaar thuis-loos. Wegens mega zware verbouwingen wonen ze al maanden in bij schoonouders. Ze worden er goed gesoigneerd, maar het leek ons een tof idee om hen een 14 daags verblijf aan te bieden in onze crib. Beiden waren ook jarig deze maand dus maakten we er een écht kadootje van. Ze kregen op hun verjaardag een uitnodiging voor een 14-daags verblijf in “een half-verbouwde authentieke herenwoning in Tienen downtown Tienen”.

Toen ze bij ons aankwamen stond de sushi klaar in de frigo en ook de bubbels stonden koud. Verder was er een “user manuel” om te overleven in ons huis, hapjes, snoepjes en fruit, lectuur én alle benodigdheden voor een filmavondje (code van onze Belgacom), chips en drank.

IMG_1176 IMG_1173 IMG_1172IMG_1169IMG_1170

Zij content en wij content!

En het leverde alvast de grappigste verjaardags-sms ooit op vandaag. “Nooit gedacht dat ik dit ooit zou meemaken. Op uw verjaardag wakker worden in uw bed en dan het eerste wat ik zie: uw poes!”

Met bijhorende foto:
IMG_1355
#moehahhahahaha 🙂

En omdat ge op uw verjaardag andere mensen jaloers moogt maken: nog wat vakantiekiekjes! Alleejoppa!

IMG_1361 IMG_1360 IMG_1358 IMG_1357   IMG_1242 IMG_1224

Greetings from Marthomis!

2 comments

  1. Amai, die J&J zijn echt gelukzakken! Wat zijn jullie toch geweldig toffe mensen! Dat van die handleiding is super grappig maar zeker geen slecht idee. De laatste keer dat mijn moeder kwam babysitten/logeren had ze de thermostaat ipv uit vollebak open gedraaid. Dus toen wij thuiskwamen om 3u ‘snachts was het hier om dood te vallen! Volgende keer maak ik ook zo een handleiding met foto’s!
    Geniet van jullie vakantie!

    1. Haha, we deden het meer uit tijdsgebrek. De laatste keer dat we hen uitnodigden om alles uit te leggen was de BBQ te gezellig en kwam het er niet van….vandaar de handleiding dus 😉 Maar Sven had nog wat tijd over en maakte dus deze coole handleiding. Zeer geslaagd, vond ik zelf 🙂

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *