Zondag Bakdag: Clafoutis met aardbeien

In het eerste seizoen van Komen Eten waar ik aan mee werkte (begin seizoen 4) maakte iemand clafoutis. Ik had er nog nooit van gehoord, maar het zag er bijzonder lekker uit vond ik. Al die jaren bleef het in mijn achterhoofd zitten dat ik dat ooit toch ook’s wou maken. Enkele weken geleden was het eindelijk zo ver.

Clafoutis van aardbeien, hupla (en voor wie het in Keulen hoort donderen: Clafoutis is een Frans nagerechtje):

Nodig voor 4 grote eters:
500g aardbeien
boter
4 eieren
100 g bloem
175g suiker
1 zakje vanillesuiker
4dl volle melk
zout

Doen:
Verwarm de oven op 200 graden. Was de aardbeien en snij ze doormidden. Bestrijk een bakvorm met boter. Leg de aardbeien in de bakvorm. Klop de eieren los met een snuifje zout en voeg de bloem toe terwijl je blijft kloppen. Doe de suiker en vanillesuiker erbij en meng goed. Giet de melk bij het beslag terwijl je blijft kloppen. Giet het beslag over de aardbeien en zet 30 minuten in de oven. Laat de clafoutis even afkoelen en serveer lauwwarm.

Tip: ook lekker met kersen! En ook nog lekker koud!

Start:
IMG_0402
Voor het bakken:
IMG_0406
Na het bakken:
IMG_0407
Gepimpt met een beetje geraspte witte chocolade (je kan er ook wat poedersuiker over strooien):

IMG_0408

Smakelijk!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *