When the going gets rough…

Gisteren was een redelijk depri dagje. Gelukkig kon ik lekker thuis blijven en stond er niet veel op de planning (met dank aan de kapster die afbelde wegens ziekte).

Hierbij mijn ingrediënten om terug te vechten tegen de donkere gedachten.

When life gets complicated and worry is all you’ve got, go back to when life was simple:
IMG_0904

Ik luisterde plaatjes uit mijn kindertijd (en zong uit volle borst mee). Ik huilde en liet mij troosten. Ik wandelde in de gietende regen. Ik deed comfy kleren én pantoffels aan. Ik kroop onder een dekentje in foetushouding in de zetel en keek overdag televisie. Ik probeerde een receptje uit. Ik kocht die nieuwe Ben & Jerry’s smaak, waarover ik tot dan toe alleen maar gelezen had (en dus dacht dat ie niet in België te koop was). Ik zette mijn telefoon uit en speelde een spelletje met de kinderen. Ik probeerde mij te focussen op de goede dingen en al het slechte even te vergeten. Ik goot drie overvolle wasmanden in de zetel en vouwde alles netjes op. Het werkte rustgevend. Eindelijk iets van chaos in mijn leven waar ik wél zelf de controle over had. Ik bleef voor de vijfde dag op rij weg van Facebook (did you miss me already?) en was nog altijd blij met de rust en tijd die dat opbracht. Ik concentreerde mij op mijn nieuwe mantra: “bijna vakantie, bijna vakantie, bijna vakantie”. En tenslotte omringde ik mij met vrolijke prinsessen (Ariel en Doornroosje, if you must know)
IMG_0913 IMG_0906 IMG_0945 IMG_0920 IMG_0926 IMG_0932 IMG_0937

 

Eigenlijk viel het ook samen te vatten als dit:

IMG_0882

…Nog iemand gouden tips for when the going gets rough?
What cheers you up on crappy days?

10 comments

 1. Hey Jessie,

  niet leuk om te lezen dat het minder gaat. Hopelijk niet al te erg!

  Als ik ‘n mindere dag heb, laat ik me ook afleiden en meeslepen door de kids en hun activiteiten. Ik focus me dan op het feit dat we allemaal gezond zijn (toen we aan het bouwen waren en ik van de werf kwam, was ik altijd depri omdat er weer iets was misgegaan/verkeerd gedaan en de kosten weer omhoog gingen en er opnieuw vertraging was en dan dacht ik altijd: gelukkig is de baby gezond). En als de kids in bed zitten, kruip ik in de zetel onder een zacht fleece-dekentje met een zak chips en laat me afleiden door een vrouwenserie of -film. Elke dag probeer ik opnieuw positief te starten, na een half uur wakker worden weliswaar want ik heb meestal toch een ochtendhumeur 🙁
  Een Facebook fan ben ik sowieso niet, dat maakt me meestal depri.

  Hoe vond je de nieuwe Ben&Jerry trouwens ?

  Sterkte, ik denk aan jou & dikke knuffel
  Natalie

  1. De nieuwe smaak is mega lekker (er zitten echt hele grote brokken peanut butter cups in), maar wel erg vullend! Twee happen en i was done. Maar twaren wel twee hele lekkere happen 🙂

 2. Hey Jessie,

  Op mijn depri dagen helpt meestal dit: mezelf de vraag stellen: “waar was ik me bvb. 5 jaar geleden druk over aan het maken?”, en dan het besef dat dat ook weer voorbij is gegaan en dat I’m still standing, even after that bad episode in my life. Alles is tijdelijk – goede en slechte tijden – ze wisselen mekaar gewoon af. Just sit back and enjoy the ride. Het is omdat het soms tegenzit dat we kunnen weten hoe gelukkig we zijn als alles goed lijkt te gaan.
  En verder helpt het altijd om ± 3 minuten naar Louis te kijken als hij in zijn bedje ligt te slapen!
  Dikke kus,
  Sandra vg

 3. Bij mij ziet het leven er altijd mooier uit na een uurtje joggen! Of als ik de zee zie. Ken je de quote: the cure for anything is salt water: sweat, tears or the sea? Er zit veel waarheid in.

   1. Het mag wel duidelijk zijn dat dat een andere Lieve is, ik ben zo onsportief als de pest 😉 Met de zee ben ik het wel eens. Ik weet niet wat er aan de hand is, maar veel courage daar!

 4. Tgoh als de dagen komen en ook weer gaan is er niets beters dan je daar af en toe in te wentelen vind ik..
  Iedereen mag eens balen 😉

  Maar ‘t mag niet blijven duren natuurlijk.
  Deze vond ik deze week ook heel mooi

  “Geluk is houden van dat wat je hebt”
  Hopelijk lukt ‘t om ook dit te zien
  xxx

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *