Hoewel we nog helemaal in de ban zijn van die mega lekkere, gemakkelijke speculooscakejes, hebben we toch nog een nieuw, lekker receptje gevonden, namelijk een variant van onze appeltaart met bladerdeeg. Want hoe kan je een kei lekkere appeltaart nog lekkerder maken? Met amandelvulling natuurlijk…..
Nodig:
2 appels
125g zachte boter
75g suiker
1 el bloem
2 eieren
kaneel
125 gemalen amandelen
bladerdeeg
Doen:
Leg het bladerdeeg in de bakvorm en druk lichtjes aan. Het makkelijkste is als je eerst bakpapier legt. Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij in dunne schijfjes.
Maak de amandelvulling door de zachtig boter romig te roeren met de suiker. Voeg de eieren één voor één toe en roer tot een gladde massa. Meng er het amandelpoeder onder, samen met 1 el bloem.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Strijk het amandelmengsel uit in de deegbodem. Schik de appelschijfjes dakpansgewijs op de vulling. Strooi nog wat kaneel op de appels en bak de taart 40 minuten in de oven.
Neem de taart uit de oven en laat even afkoelen in de vorm en daarna op een rooster.
Smullen maar!
En aan alle moeders out there: fijne moederdag gewenst!
Ik maakte net de appeltaart met amandelvulling. Super lekker, top receptje! Thanks.
Hey!! Leuk dat je dat even laat weten. Lekker hé! Die andere is ook écht lekker hoor, moet je zeker ook’s uitproberen!!