(Vrij) gezond, snel en lekker: gegrilde groene asperges met haloumi!

Al jaren ben ik fan van haloumi. Voor de niet-kenners: het is een Cypriotische geitenkaas met een zeer specifieke eigen smaak. Ik leerde het kennen tijdens mijn volwaardige “veggie” jaren en was meteen verkocht. Een verrassende, zoute smaak, ideaal om slaatjes op te fleuren! Groene asperges leerde ik pas vorig jaar appreciëren, op mijn vriendinnen tripje naar Avignon. Toen ik dus één van onze kandidaten aan de slag zag gaan met twee van mijn favoriete gezonde ingrediënten, kon ik niet wachten om het zelf thuis ook’s te proberen.  Het klinkt misschien ingewikkeld (of veel werk), maar dat is het totaal niet. Op een kwartiertje tover je dit op tafel. Lekker, simpel, snel en vrij gezond. Wat wil een mens nog meer?

Gegrilde groene asperges met haloumi dus! Here we go:
(hierbij de ingrediënten voor twee personen als lichte lunch. Je kan dit gerecht echter ook perfect voorschotelen als voorgerechtje)

Nodig:
1 pakje haloumi
1 bosje groene asperges
15-tal kerstomaatjes
raketsla
komijnzaad
gedroogde tijm
olijfolie
balsamicoazijn

Doen:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Neem 2 ovenschalen. In de eerste leg je de groene asperges, waarvan je enkel het onderste harde gedeelte hebt afgesneden. Kruid ze met komijnzaad, peper en zout. Gier een goeie scheut olijfolie en balsamico azijn over. Meng goed zodat alles onder de olie zit en zet de schaal 20 minuten in de oven.

Ondertussen leg je in de andere schaal de gehalveerde trostomaatjes, met de snijkant naar boven. Kruid met veel tijm, een beetje zout en peper. Doe ook hier wat olijfolie over en zorg dat de tijm echt goed in de olie zit. Zet de schaal na tien minuten bij de asperges, zodat ze nog tien minuten mee kunnen garen.

Snij de haloumi in plakes en bak ze langs beide kanten kort aan in de pan.

Leg wat raketsla op het bord. Hierop komen de asperges, errond leg je de tomaten. Werk af met de haloumi!

Let wel: haloumi is super lekker, maar ik vind dat je hem best vrij snel na het bakken opeet. Wacht je te lang, dan krijg je een rubberachtig effect.

Smakelijk!!

foto 3-2 foto 1-2

 

Voor wie zelf aan de slag wilt gaan: ik koop mijn haloumi altijd bij Delhaize. Dat is de enige winkel waar ik het al vond hier in de buurt…Maar ik vermoed dat je het ook wel zal kunnen vinden in de betere bioshop???

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *