Woensdag

Vandaag was…

…Jools’ eerste vlecht! Een historische dag waar ze al lang op aan het wachten was:

IMG_0366 IMG_0368

Kudos to me for nailing it!

…een kindje te veel van school mee naar huis brengen

IMG_0377  IMG_0370

…en dus lunch for 3 serveren:

IMG_0391

Daarna gingen de grote meisjes naar hun eerste verjaardagsfeestje (in een binnenspeeltuin) en kwamen ze super blij terug. Na het feestje moest Jools nog op controle bij de oogarts dus het moest allemaal nogal snel gaan. Helaas geen feestje-foto’s dus. Ik vroeg me op voorhand af hoe het zou gaan om Jools daar achter te laten. Ze kan nog altijd erg verlegen zijn, dus ik was benieuwd hoe ze zou reageren. Ook voor mij was het toch weer een nieuwe stap in het loslaten. T was namelijk een redelijk grote binnenspeeltuin, met twee zalen. De mama van de jarige zat aan een tafel in zaal 1, maar de meisjes liepen natuurlijk meteen naar zaal 2. Ik vroeg me dus af hoe dat allemaal zou gaan. Zouden ze het wel zeggen als er iets was? Zou die mama nog wel weten welke kindjes allemaal bij haar feestje hoorden, wat als ze zich pijn zou doen, etc….

Bij het afscheid twijfelde Jools nog even, maar toen ik haar hand in hand bij de jarige achterliet, liep ze toch vrolijk weg. Een beetje later kreeg ik al een smsje van de mama dat ze al wat aan het ontdooien was, dus kon ik ook met een gerust hart genieten van wat vrije tijd. Bij het afhalen kon ik haar samen met BFF Shiloh even bezig zien en ze waren enthousiast aan t praten en spelen.

Een toffe, nieuwe ervaring dus. Alweer een stap voor Jools naar een eigen leven. Mijn kleine baby, plots een groot meisje. Mét vlecht. Slik zeg.

En over eerste keren gesproken: ik schrok trouwens een beetje bij het zien van de kadootjes van de anderen. Ik was samen met Jools naar een paar basic winkels gegaan en zij had daar een aantal kadootjes mogen kiezen: mooie haarrekkertjes, een diadeem, een prinsessensspaarpot en nog een paar kleine dingen. Alles samen in een prinsessenzak. De jarige leek er oprecht blij mee.

En dan zag ik de andere kadootjes: een kaartje met 20 euro er bij, een kaartje met een kadobon….en ik dacht: oei…is dat hoe “men dat doet tegenwoordig”? En bestaan daar eigenlijk “regels” voor? Wat geef je zoal aan een jarige klasgenoot? Ik wou gewoon iets leuks geven, maar toch binnen een beperkt budget. We zochten kleine dingen uit in de categorie “betaalbaar, maar toch geen rommel”. Wat geven jullie in zo’n situatie?

1 comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *