Superfood: super easy, super lekker!

Vanmorgen zette Lilith (of moet je dan zeggen Kelly?) deze foto op Instagram en ik was meteen gefascineerd. Avocado in combinatie met eitjes, dat had ik eigenlijk nog niet zelf gegeten. Wel in combinatie met nog andere ingrediënten natuurlijk, maar zo gewoon met een roereitje daar was ik nog niet opgekomen.

Zonde eigenlijk, want ik eet wel super graag avocado. Alleen ken ik daar niet zo veel receptjes mee en eindig ik meestal gewoon met een pistoleetje met avocado, tomaat en balsamico. Variatie was dus welkom. Het toeval wou dat ik zaterdag net een avocado besteld had bij het lief (die hier de boodschappen doet). En dus googlede ik de combinatie “avocado met ei”.

Ik kwam op een super simpel receptje dat er wel lekker uitzag.

Men neme een avocado en men snijdt hem in twee. Haal de pit eruit en maak het kuiltje wat groter met een klein lepeltje. Breek in elke helft (en dus in elk kuiltje) een eitje en zet gedurende 15  minuten in een oven van 200 graden. Kruid af met peper en zout.

avocado

Zij at het in een poging om minder brood te eten, maar ik maakte dit gerechtje samen met een geroosterde boterham (en een klein eenvoudig slaatje). Smullen zeg! En gevuld dat ik ben. Ik hartje avocado!

Oh en voor de super geïnteresseerden: op de site waar ik het receptje vond staat ook nog alle voedingswaarden erbij. Snel een kijkje nemen dus!

Andere receptjes of combi’s met avocado ook steeds welkom in de comments natuurlijk!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *