Tips voor Trips: citytrippen in eigen land: Luik!

Vandaag was …. een topdag!!! Het lief en ik besteden de kinders uit aan hun favoriete babysit en wij gingen citytrippen in eigen land. Al leek dat, met het zalige weertje van vandaag, soms even goed als één of ander ver buitenland.

Kijk maar:
IMG_9974

Zalig, toch??

Dus mijn tip voor vandaag: ga naar Luik, voor véél mensen is dat helemaal niet zo ver rijden als het wel klinkt. Voor ons is het zelfs even dichtbij als Leuven én dichterbij dan Gent of Antwerpen.

Door de andere taal, voel je je sowieso al een beetje op vakantie en for real, dat is dus écht een toffe stad. Om te shoppen, om te slenteren, om te verdwalen, om u te laten verrassen.

Wij deden vandaag een beetje van beiden: we deden van toeristje en sloten de dag af met een rondje Primark, want ja, ik kan niet naar Luik gaan zonder een bezoekje in de grootste shoppinghel van het land. (Serieus, wat is dat daar toch?! Alsof alle mensen al hun manieren verliezen gewoon omdat de winkel groot en de producten goedkoop zijn…en toch…i cant resist).

Parkeer op de Place de la republique Francaise en rij zo de betaalparking binnen. Je bent meteen midden in de shoppingstraten en kan er dus meteen invliegen. Of nog beter: ga met de trein. Je komt aan in het prachtige station Guillemins, dat op zich al een bezienswaardigheid is. Let wel: het station ligt niet echt in het centrum, je zal je dus eerst nog’s extra moeten verplaatsen!

Bezoek het historisch centrum, ga lunchen op de Place du Marché en geniet van de zonnestralen, recht op uw gezicht:

IMG_9973

Wandel nog wat verder, langs leuke straten met veel trappen, héél veel trappen:
IMG_9988IMG_9975IMG_9979

Gelukkig kunt ge onderweg soms wat rusten en vooral kijken naar de leuke huizen en binnen gluren in de mooie tuinen:

IMG_9983 IMG_9984 IMG_9982
Als je de top haalt (374 trappen!), dan word je beloond met een prachtig uitzicht over de stad:
IMG_9985

En helemaal boven staat nog een bankje waar je zalig kan chillen in de zon, mét zicht op de stad dus:

IMG_9986

DSC_0584 DSC_0590

Daarna liepen we nog wat verloren, al had het lief wel ergens vaag een plannetje in zijn hoofd (gebaseerd op deze pdf-jes). Ook hier een tip: Loop zéker’s één van de vele “impasses” in:

IMG_9998
….dit zijn super gezellige “beluikjes”, kleine steegjes, waar je soms echt super gezellige straatjes kan ontdekken. Met vrolijke kleuren, gezellige koertjes, binnenpleintjes,etc… Er zitten echte pareltjes tussen:
IMG_9989 IMG_9997 IMG_9992 IMG_9993 DSC_0597  DSC_0605
Daarna zal je ongeveer uitkomen aan de Maas, alwaar het echt gezellig wandelen is, zéker bij mooi weer. Ik vind het zalig om er rond te lopen, mooie huizen te spotten, boten die voorbij varen, veel volk overal op straat en die zon, oh die zon….

DSC_0607 DSC_0610 DSC_0613

Op zondag kan je hier ook terecht voor La Batte,: de grootste en oudste markt van België: héél gezellig, vooral ook weer in de zomermaanden natuurlijk! Foto’s van la batte kan je zien van een vorig vriendinnenweekend naar Luik.

En dan om te eindigen….voor mij een verplichte combo. Zeg je Luik, dan zeg ik Primark. Het rare met die winkel is dat het elke keer alles of niets lijkt. Ofwel wil ik tien dingen, ofwel écht helemaal niets. Mijn portefeuille was vandaag erg blij dat het NIETS was, dus eind goed al goed eigenlijk 🙂

IMG_0002

En jullie? Doen jullie soms ook aan citytrippen in eigen land? Waar kunnen wij volgende keer naar toe? Ik lees het graag in de comments!

3 comments

  1. Wij gaan binnenkort een namiddag en voormiddag naar Rijsel, da’s wel niet in eigen land maar toch vlakbij. Onderweg zetten we de kids af bij familie in West-Vlaanderen, dus zijn we al halverwege.

    Luik hou ik in gedachten voor een volgende keer.

    Leuk dat je ervan genoten hebt!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *