Tips voor Trips: Het Neerhof!

Vandaag deden wij een super leuke uitstap naar het Neerhof in Dilbeek! De mama van één van de vriendjes van de circusles werkt daar namelijk en het leek ons meteen iets heel leuks om een namiddag door te brengen.

Voor wie het niet kent: het Neerhof is een jeugd- en gezinsboerderij van de Vlaamse Gemeenschapscommissie ofte: een vierkantshoeve vol toffe dieren  die je zomaar kan bezoeken, aaien en knuffelen. Het is echt een geweldige plaats om te zijn.  Naast de dieren (varken, kuikens, koeien, geiten, schapen, kippen, konijnen, ezel, paard, pony, poezen, ganzen….) is er ook buiten van alles te ontdekken en beleven. Er staat een tippi, er is een speeltuin, er is hooi met ingebouwde tunnels (beetje eng vond ik, maar vooral Ellis vond het de max), er zijn honden op het erf, mensen die dingen uitleggen….je komt er écht ogen te kort.

Je kan hier, als gewoon gezin of individu, zomaar binnenwandelen, maar het Neerhof is nog veel meer. Scholen doen er projecten, kinderen vanaf 8 jaar (oh, jammer! Wij moeten nog even geduld hebben) kunnen hier op kamp komen en kinderen, jongeren en volwassen kunnen er mee hun handen uit de mouwen steken. Bovendien zijn er regelmatig activiteiten ingepland. Voor wie meer wil weten: één adres!

Wij waren echt vol lof over ons dagje op de boerderij! Jools en Ellis tellen af tot ze er op kamp mogen en tot dan  gaan we gewoon af en toe gaan genieten van dit stukje paradijs op aarde!

Hierbij enkele sfeerbeelden:
IMG_9865IMG_9866IMG_9871IMG_9908IMG_9904IMG_9907IMG_9917IMG_9922IMG_9929IMG_9940IMG_9953IMG_9954IMG_9955

Met het zalige resultaat:
IMG_9961

4 comments

 1. Bedankt voor de tip! Gaan we zeker eens uitproberen want is aan “onze” kant van Brussel 🙂
  Hoeveel uur kan je daar doorbrengen ?

  Groetjes

  1. Goh…kinderen een hele dag denk ik. En de rest hangt af van je eigen “chill” factor denk ik. Ik ben graag tussen de beesten en kan gerust een hele tijd in een stalleke zitten met een lammeke op mijn schoot 🙂 Maar als je eerder van wat ritme houdt en spektakel…ja dan ben je daar snel uitgekeken natuurlijk. wij gingen rond 11u45 naar daar, deden een eerste rondje, gingen dan even in t centrum van Dilbeek iets eten en waren er terug rond 14u en rond 16u (denk ik) heb ik afgerond omdat ik op tijd thuis wou zijn. Maar wij hebben vrij lang bij alle dieren gezeten, lang in t stro én in de speeltuin gespeeld. We hebben er ook even iets gedronken en ijsje gegeten.

   Conclusie: ben je zelf chill en kan je genieten van kleine dingen: dan best lang. Hou je meer van actie en doordoen, dan ben je er misschien wel sneller door.

 2. Daar is mijn papa zowat opgegroeid, toen het nog een ecyte boerderij was. Later, als we bij mijn grootouders op bezoek waren, was dit voor ons the place to be. Zalige jeugdherinneringen.

  1. Ja dat kan ik mij goed voorstellen Nele! Het vriendje van Jools (wiens mama daar dus werkt) die liep daar ook van hier naar daar, toonde ons de weg, voelde zich daar super thuis en dat leek me zo fijn! Die moet daar echt wel de tijd van haar leven hebben zeg!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *