Lazy Sunday: start to bike

Ik ga daar eerlijk in zijn: wij zijn in een aantal dingen wat betreft het ouderschap nogal lui. Lui of vooral traag. Gewoon omdat we soms geen zin hebben in veel gedoe. Het leven met twee kleine kinderen snel achter elkaar heeft al genoeg gedoe in petto vinden wij.

Zo werd Jools pas deze winter ‘s nachts zindelijk. Per ongeluk dan nog. Omdat ik altijd dacht dat het moment zich wel spontaan zou aandienen wanneer nodig. Waarschijnlijk had ze het al veel vroeger gekunnen, maar ik had niet veel zin in nachtelijke ongelukjes of vroeger wakker zijn dan anders (en vooral: ze vroeg er ook nooit zelf om)…

Zo ook met leren zwemmen en fietsen. Pas de laatste maanden zijn wij geregeld in het zwembad te vinden. Daarvoor lukte het nooit. In Jools’ eerste levensjaar was ze constant ziek (baby astma en veel oorontstekingen) en toen ze 10 maand was, was ik alweer zwanger waardoor het er ook maar niet van kwam. Zwemmen kunnen ze dus nog niet, but we’re working on it!

Het leukste aan kinderen die groter worden vind ik, dat we de laatste maanden weer de tijd (of was het vooral de energie?) vinden om er veel op uit te trekken. Gewoon buiten zijn, gaan wandelen, naar de speeltuin of andere dingen.

En vandaag was het dan zo ver: voor het eerst gingen we met twee fiets-meisjes naar buiten. Een eerste, verkennende ronde zeg maar. Een klein toertje hier in de buurt. En het moet gezegd: het is ons geweldig goed bevallen.

Beetje fietsen. Bloemetjes plukken, dennenappels verzamelen. Meer moet het soms niet zijn, toch?

IMG_9810 IMG_9812 IMG_9813 IMG_9814 IMG_9815 IMG_9816 IMG_9817

En zo ontstond het plan: tegen de zomer wil ik Jools leren rijden zonder achter/zijwieltjes. Tot dan gaan we af en toe een beetje fietsen en wennen aan het verkeer. Deze zomer, na haar vijfde verjaardag gaan we dan voor het echte werk: start to bike! To be continued dus….

Hopelijk hebben jullie ook een zalige, fijne, rustige, leuke zondag!

7 comments

 1. gewoon die zijwieltjes er af halen 😉
  als ze wat op de loopfiets hebbben gereden kan ‘t zijn dat ze er op 1.2.3 mee weg zijn
  (bij ons gaven die zijwieltjes valse veiligheid waardoor ze soms met fiets en al kantelden 😉 )
  Succes en idd meer moet dat niet zijn

  1. Mja, loopfiets is hier nooit een groot succes geweest. Maar deze zomer, na haar verjaardag gaan de wieltjes er af en gaan we er voor 🙂

 2. Zo herkenbaar, ,,het leven met twee kleine kinderen snel achter elkaar heeft al genoeg gedoe in petto vinden wij”.

  ,,Het zijn tropenjaren”, zeggen wij regelmatig tegen elkaar als we weer uitgeput neerstorten als de meisjes in bed liggen en de total chaos is opgeruimd. (Maar ze zijn ook zo leuk he)

 3. Mijne kleine man , 5 geworden in januari, liep vorige zomer de oren van onze kop te zagen om die wielekes eraf te halen. Op ons: ja maar da gaat niet zo 123 , ge gaat dat moeten leren reageerde hij met nee, ze moeten eraf.
  We hebben het gedaan, om van t gezaag vanaf te zijn 😉 en die was vertrokken, zonder te “leren” 🙂

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *