Over evil parenting met een win-win op het einde (dus dan mag het)

Soms, dan zijn wij stiekem gemene ouders….
Maar: de kinderen die hebben niets door en amuseren zich te pletter.
Dus: dan mag het, vind ik. Zolang het nog duurt, moeten we er maar van profiteren.

Waar ik het nu eigenlijk over heb? Sinds een dikke week slapen de meisjes weer apart, elk op hun eigen kamer. Het was op zich wel gezellig, maar die twee meisjes hebben echt een totaal ander slaapritme. Jools die legt zich neer en die valt boenk in slaap. Slaap die ze echt wel nodig heeft. Ellis die moet eerst nog een uurtje prullen en fluisteren en al haar knuffels in de rij zetten alvorens ze in slaap valt. Geen goede combinatie dus, want met al haar getaffel hield ze ook Jools wakker.

Om het terug alleen slapen wat aangenamer te maken, voerden we het systeem van blije gezichtjes in. Wie flink gaat slapen, zonder brullen en zeuren, die krijgt de dag erna een blij gezichtje. Na vijf blije gezichtjes mogen ze iets leuks kiezen om te doen (speeltuin, zwemmen,….) en af en toe is er een tussentijdse beloning (een centje in de spaarpot steken bijv). Works like a charm.

Deze week hadden ze alletwee elke dag een flink gezichtje…en dus – insert evil grin- mochten ze vandaag…..*tromgeroffel* POETSEN!!!

Laarsjes aan, roos emmertje en roze vodden en huppa: dolgelukkig waren ze! Eerst blonken ze hun trip trappen op, daarna poetsten ze de voordeur en aangezien ik mijn auto aan t stofzuigen was, mochten ze dan ook nog mijn auto wassen. En plezier dat ze hadden. En trots dat ze waren. Dat ze MOCHTEN poetsen. Zalig om zien gewoon.

En oké, mijn auto was erna eigenlijk vuiler dan ervoor, maar ook dat zorgde alleen maar voor nog meer plezier. We besloten de activiteit af te sluiten met een bezoekje aan de carwash. Goedkoper én leuker dan een dag in het pretpark! De meisjes gilden, wezen, keken hun ogen uit.

En toen we thuis kwamen vroegen ze of ze deze vakantie nog mochten poetsen….”Tjach, dat hangt van jullie af hé….als jullie nog flink gaan slapen, dan mag het hoor…”

Een mens kan er maar van profiteren zolang het duurt, zeker?

IMG_9195 IMG_9196 IMG_9201 IMG_9204 IMG_9205 IMG_9210 IMG_9216 IMG_9218 IMG_9250

 

Fijn weekend allemaal!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *