Dingen die ik niet snap….

…waar niemand anders een probleem mee lijkt te hebben:

….Kijkcijfers, en dan vooral de berekening ervan. Zelfs als het systeem van die “bakjes die bij bepaalde mensen thuis zou staan om te registreren naar wat ze precies kijken” echt zou bestaan. Dan nog snap ik het niet. Want zelfs als je zo’n toestel bij een bepaald aantal mensen zet…hoe in godsnaam kan je van een zékere, juiste veralgemening gaan om tot juiste cijfers te komen? For real: die kunnen er toch kei hard elke dag gigantisch naast zitten? Want op basis van gegevens van 3500 mensen zeggen wat de volledige 9 miljoen andere Belgen (boven de 4 jaar) gekeken hebben…serieus: ik snap dat niet???
kijkcijfers

(en kleine nota: ik zoek dus al vele jaren, maar ik heb écht nog nooit iemand ontmoet die zo’n meettoestel in huis heeft. Ik heb zelfs nog nooit iemand ontmoet die iemand ként die zo’n bakje heeft staan…Of hebben die mensen een gigantische zwijg- en geheimhoudingsplicht??) Wie oh wie, helpt dit mysterie de wereld uit voor mij?
….Naaien en dan vooral: naaipatronen. Man, het lijkt wel of ik een aangeboren talent tot extreme onhandigheid en inzicht heb. Ik heb het geprobeerd en echt dat naaien: het lukt mij maar niet. ik denk dat het een combinatie van verschillende factoren is.
Het feit dat ik aan een handicap lijd, die ik zelf de naam “motorische dyslexie” heb gegeven bijvoorbeeld. Ik heb er last van in sportlesjes (ik ben altijd degene die met grote ogen staat te kijken en, zonder effect, wanhopig probeert te ontleden wat die huppelende lerares vooraan in godsnaam probeert te doen). Als ik een beweging zie die ik moet nadoen, dan krijg ik een kortsluiting in mijn hersenen. Zo ook als ik een werkbeschrijving zie. Of “zo vermager je 5 kilo in 3 dagen” sportoefeningen in de Flair bijvoorbeeld, waarbij een redactrice via foto’s toont hoe je slank en strak kan worden in één week tijd. Ik kan het niet. Ik snap het niet. Ik krijg het beeld van de foto niet vertaald naar mijn handen en hersenen en lijf.
….Mensen die hun kinderen écht hele rare namen geven.  Hoe hormonaal moet je zijn om te denken dat Loezer een mooie naam voor je eerstgeboorne is?

….Mensen die oprecht en gemeend verklaren dat ze écht genieten van sporten. Die zo’n dingen met uitgestrekt gezicht en slank lijf uitspreken. Ik snap dat niet. Ik heb dat niet. Lijkt me zo’n fijne eigenschap zeg. Where do i sign up?

….Tennis en in uitbreiding mensen die er fan van zijn. Mensen die midden in de nacht opstaan omdat het Clijsters vs Henin is. Of zoiets. Kijken naar sport in het algmeen eigenlijk. Buiten voetbal, soms, als het de Rode Duivels zijn. Misschien. Maar tennis dat snap ik dus écht écht niet. De regels, de interesse, het spel. Eén groot mysterie voor mij.

…mensen die snoozen. I hate it! Voor mij is snoozen gewoon een herhaling van het ergste moment van de dag. Dat én het feit dat bij mij geldt: wakker = wakker. Een wekker vroeger zetten om een half uur te snoozen is voor mij dus gewoon een half uur minder slapen. Enough said, i guess?? En ja, kruimels, ik heb het ook over u! En over mijn lief…Al heeft hij het al afgeleerd. Snoozende mensen in mijn bed, ik word daar namelijk een beetje agressief van merkten we.

….En last but zéker not least: mensen die de spitsstrook niet snappen?!! Wat is die hun probleem? Hoeveel hersencellen missen die of hoe blind zijn die? Het is een gewone rijstrook en er hangen grote groene pijlen boven. En toch blijven ze onverstoorbaar op dat tweede vlak rijden. Hunk? What’s up with that? Wakey, wakey people. Al denk ik evengoed soms dat het te hopen is dat ze het blijven niet snappen. Zo’n privé rijstrook, dat is eigenlijk ook wel héél aangenaam. Maar om on topic te blijven: for real: wat is de deal met hen? Dat is nu toch echt niet zo moeilijk? Er is een extra strook. Gebruik ze. Punt. The End.

En jullie? Hebben jullie ook zo’n dingen?

4 comments

  1. Buren van mij hadden vroeger zo’n kaske dat dat registreerde, kijkcijfers. Ik spreek wel van een kleine 25 jaar geleden he! En die kregen om de zoveel tijd een gadget ofzo in ruil…

    1. Echt? Allé straf Inge! Maar dan nog blijf ik niet snappen hoe het gedrag van zo’n kleine testgroep kan staan voor heel vlaanderen….

  2. dus mensen die zo’n bakske hebben die weten dat of wa. allé oef vele nachtmerries later… (ik heb daar zo wat gedachten over nl: wat als ik als enige naar dit dom programma zit te staren en dat wordt geregistreerd en die mensen die de gegevens binnenkrijgen denken: wie o wie is die éné stoeme die met haar domme kop naar dit zit te kijken) Fiew zeg. ik heb geen bakske dus. hèhè… Maar ik begrijp net als jij niet waar ze die cijfers vandaan halen…

    Verder heb ik weinig tot geen begrip voor mensen die uit vrije wil rond de watersporbaan in gent gaan lopen (allé voor wie gaat lopen tout court maar rond het bakstenen paleis watersportbaan al helemaal niet, er zijn mooiere plekken denk ik dan om uw zweet te verliezen), word ik een beetje kregelig van dochters die echt waar 7 samsoncd’s na elkaar kunnen kijken en van moeders (enfin mijn moeder) die het elke week opnieuw nodig vinden om alle zever die de poetsvrouw staan vertellen heeft door te briefen aan mij (genre ‘en zeg weetetal van de nicht van de vriendin van de buurvrouw van de collega van de echtgenoot van mijnen nééééf….’ ) Not interested. Mijn hoofd zit al vol genoeg zonder dat ik dat ook nog eens allemaal moet bijhouden.

  3. Wij hadden vroeger ook zo’n bakje! Moesten dat altijd bijhouden en ‘s nachts in de lader steken en dan werden de gegevens ook verzonden. Was best grappig.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *