Zondag bakdag: chokotoff cupcakes

Ik had eigenlijk ergens beloofd om dit weekend het recept van onze homemade granola te posten, maar ik ben heel t weekend amper thuis geweest. Jullie zullen het mij dus moeten vergeven en nog even geduld uitoefenen. De granola volgt asap, i promise! Vandaag volgt wel een recept van mijn vader (of om correct te zijn: zijn collega), maar het had evengoed een eigen creatie kunnen zijn.

Ik heb namelijk nogal een voorliefde voor het smelten van dingen die daar in eerste instantie niet voor bedoelt zijn. Jaren geleden was de grootste favoriet in onze crib een milkiway cake. Helaas denk ik niet dat ik dat recept ooit geblogt heb, dus ik zou’s goed moeten zoeken in de persoonlijke archieven.

Maar dus: chokotoff cupcakes!

Nodig:
3 eieren
16 chokotoffs
150 g bloem
150 boter
150g suiker
een half zakje bakpoeder
10cl melk

Doen:
Smelt de chokotoffs samen met de boter en de melk in een kookpot.

foto 1foto 2

foto 3
Voeg in een mengkom de suiker, bloem en het bakpoeder samen en meng er de eieren onder. Zodra de chokotoffs mooi gesmolten zijn, meng je dit mengsel in de mengkom. Neem kleine vormpjes en vul ze met dit heerlijke mengsel. Verwarm je oven voor op 200 graden gedurende 20 minuten. Zet vervolgens de cupcakes 10 minuten in een oven van 180 graden en verhoog dan de temperatuur tot 200 graden en laat ze nog 10 minuten verder bakken.

foto 4 foto 5

Smakelijk!

Edit na proeven: ze zijn lekker, maar toch niet zo lekker als de naam zou doen vermoeden. Voor mij zou het nog meer chokotoff mogen smaken…

3 comments

  1. Wat jullie vergeten zijn is dat het deeg een uurtje moet rusten voor het bakken, want je hebt er gist bijgedaan. Vandaar dat ze niet genoeg opgekomen waren!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *