Easy….

…dat ik de deur kan openen, de kinderen in den hof schuppen, deur terug dicht en hupla: tijd voor mezelf/het huishouden/een boekske lezen/ vul aan naar keuze. (Nota: misschien denken jullie: huh? dat kan toch vrij makkelijk, uw kinderen alleen buiten laten spelen, maar hier lag dat iets moeilijker omdat onze tuin een verdiep lager ligt (op kelderniveau dus). We kunnen ze dus minder goed in het oog houden en door Ellis haar -euhm- pittige karakter was het vroeger niet echt relax om ze alleen buiten te laten. Om de minuut volgde er dan een brulbui waardoor je eigenlijk nog meer werk had dan iets anders)

….dat we tegenwoordig ergens naar toe kunnen gaan en dat dat vrij makkelijk verloopt. Geen gedoe en gebrul van Ellis, dat scheelt gigantisch… In ons humeur, ons energielevel en onze goesting om ermee op stap te gaan.

….dat Ellis tegenwoordig al’s een dagje zonder middagdut kan, wat meteen gigantisch veel mogelijkheden met zich meebrengt. Ellis is altijd nogal een gigantische middagslaper geweest (lees: middagdutjes  in het weekend van 12u30 tot 16u of zelf 17u!). Dat klinkt gemakkelijk, maar het beperkt wel redelijk hard de mogelijkheid om eens buiten te komen.

…dat ze nu graag douchen. Samen, met z’n tweeën. Ook dat scheelt zoveel tijd. Ferm gemakkelijk vind ik dat.

…dat ze zichzelf aankleden en ook zelf hun pijama aandoen. Tijd voor iets anders: check!

…dat Jools kei graag helpt met van alles en nog wat. Aardappelen halen in de kelder? Tafel afruimen? Boven haar bril halen? De post halen? Mijn schoenen aangeven? Jools is on it! Laatst had ze zelfs een mega droevige huilbui. Omdat ik Ellis had gevraagd de tafel al af te ruimen, terwijl zij haar laatste boterham nog aan het opeten was. “Boohoo, nu kan ik niets meer afruimen. Alleen mijn eigen bord, maar dat is niet vééhéééél”. Begrijpen wie begrijpen kan, maar ondertussen profiteren we er maar een beetje van, dat spreekt voor zich!

Hoe hard ik ook fan blijf van babies en die zalige babytijd, het moet gezegd: deze periode is toch ook wel gigantisch fijn en gemakkelijk. Ik geniet van de herwonnen vrijheid en tijd! Aan iedereen die dus nog volop in de slapeloze nachten, sleuren met maxi-cosi’s en veel werk zit: hang it there! Alles komt terug: ook die tijd voor u zelf en dagen zonder gedoe!

Hoera voor groter wordende meisjes!

IMG_8805IMG_8778

IMG_8771 IMG_8777

 

 

 

1 comment

  1. Oooh, en het wordt nog makkelijker! Hier gaan ze op maandag na school ZELF en ALLEEN naar de sportactiviteit (sporthal op 500 m van school), kunnen ze al eens een half uurtje alleen blijven, douchen ze zichzelf (al enkele jaren)… Ik dacht altijd dat ik nooit van het idee van nog een derde baby’ke af zou geraken, maar eerlijk… Ik zou er nu geen kleine spruit meer bij willen waar ik weer zoveeeeel rekening mee moet houden. Onze hond is onze 3e kleine 😉

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *