Zondag, bakdag en de frigo leerde ons dat we een massa eieren hadden liggen die de vervaldagen zagen naderen. Dus wat doet een mens met eier-overschot? Wafels bakken natuurlijk!
Het toeval wil dat ik net bij een vriendin de allerlekkerste wafeltjes voorgeschoteld had gekregen. Volgens recept van Jeroen Meus, zo bleek, dus dat wou ik zelf ook’s proberen.
Nodig:
500 g patisseriebloem
400 g boter
300 g suiker
6 eieren
1/2 koffielepel bakpoeder
1 soeplepel puddingpoeder (vanille)
1 vanillestokje
een snuifje zout
Volgens Jeroen moet je alles zeer zorgvuldig afwegen. Volgens mij valt dat wel mee 😉
Ook vanillestokken had ik niet in huis, dus ik deed er gewoon een paar zakjes vanillesuiker in, ter vervanging.
Doen:
Smelt op een laag vuur boter in een kookpot, zonder dat de boter kleurt (niet te warm dus!).
Doe in de mengvorm van de keukenmachine de bloem en de suiker. Voeg ook het bakpoeder en puddingpoeder toe.
Als ge het juist doet, moet ge nu dan de vanillestok overlangs open snijden en de vanillezaadjes er uit schrapen. Voeg ten slotte een snuifje zout toe. Meng op lage snelheid draaien en breek één voor één de eieren erbij, tot je een egaal beslag hebt. Laat de machine nog een minuutje draaien en schenk er de gesmolten boter bij. Laat nog een minuutje draaien. Zet het deeg voor minstens een uur in de koelkast, zodat het kan opstijven.
Daarna verwarm je het bakijzer op de hoogste stand en schep met een eetlepel balletjes deeg uit. Bak lekker goudbruin en geniet van de hemelse geuren die zich in uw huis verspreiden.
Smakelijk!!! En voor wie echt feestelijk wil gaan: super lekker ook met wat slagroom en rode vruchten erbij! Jummers!
En all credits to Jeroen Meus natuurlijk! Want mocht iemand nog twijfelen: die kookboeken van Jeroen, die zijn echt super de max! Een echte aanrader!