Zondag kookdag: Butternut soep

Vandaag ging ik het gevecht aan met deze gigantische butternut pompoen.

IMG_8314

Ik zocht wat recepten op en kwam zo op een eigen versie. Het resultaat was een super lekkere, beetje dikkere, goed vullende, beetje pitigge soep. Een echte aanrader, wij gaan hem zeker nog’s opnieuw maken. Het recept is super simpel, dus ik deel het graag met jullie.

Nodig:
1 butternut pompoen (ongeveer 1kilo600)
2 ajuinen
2 aardappelen
Groentenbouillon
chili kruiden
komijn

Schil de butternut en snij hem in stukken. Doe het zelfde met de ajuin en aardappelen.

IMG_8320
Stoof de ajuin aan in wat olijfolie en voeg de aardappel en butternut toe. Kruid met chili en komijn en laat een vijftal minuten stoven. Voeg de bouillon toe (ik nam ongeveer 1 liter 700 en 4 bouillonblokjes) en breng tot koken. Laat 30-tal minuten koken en mix fijn. Kruid af met peper en zout.

Super lekker!!! Maar ik ben sowieso wel een mega fan van butternut én van komijn.
Benieuwd wat jullie er van vinden, dus mocht iemand deze soep ook maken: let me know of jullie hem ook zo lekker vonden!

En terwijl mijn soepje stond te koken, kuiste ik mijn kruidenkastje nog’s uit…En het was nodig ook precies :-s
Allemaal vervallen….Zonde zeg!
IMG_8321

4 comments

  1. zo lekker hé butternut soep, ik maak ze ongeveer zoals jij dus ik kan beamen dat het superlekker is, de kindjes zijn er ook zot van. En droge kruiden waarvan de vervaldatum verstreken is gebruik ik rustig door zenne…

  2. Wij zijn ook fan van butternut itt pompoen.
    Butternut snijden vind ik nogal moeilijk. Ik vond een recept waarvoor dat niet nodig is : de butternut in 2 snijden, de pitjes eruit halen en ca 50 min op 180 graden in de oven samen met ongepelde ajuinen. Daarna hoef je het “vlees” er maar uit te scheppen.
    Wat er ook lekker bij is, is honing en zure room.

    1. mmm klinkt super lekker! Heb ooit in Amerika zoiets gegeten, maar wist niet meer goed hoe het was! Ga het zéker eens proberen! Ik ben ook sowieso mega fan van zure room! Merci dus voor de tip!

  3. Ga ik vandaag maken! Pompoensoep is zowiezo mijn lievelingssoep maar heb dit nog niet met komijn gemaakt, wel met koriander. Droge kruiden buiten vervaldatum gebruik ik ook gewoon door en geen problemen mee ondervonden. Is zonde om weg te gooien toch?!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *