J doet het gewoon….

De laatste tijd heb ik vaak het gevoel dat ik mij nog weinig écht écht amuseer.

Ik ben niet ongelukkig ofzo en ik doe nog leuke dingen, maar er zijn precies nog weinig dingen die mij echt ontspannen, écht doen lachen, voldoening geven. Ik heb geen hobby of echte vrijetijdsactiviteiten. Niets wat nog écht “mijn ding” is. En daar wil ik dus graag verandering in brengen.

Ik ga op zoek naar een hobby, naar voldoening, naar tijd voor mezelf.
Om mezelf te motiveren én om vol te houden, ga ik de komende maanden gewoon wat dingen proberen, uittesten en basically gewoon doen.

Eerste project: naaien! Ik zeg het nu al zo lang. Dat ik ook eens een kinderrokje of -kleedje wil maken. Maar het komt er niet van. Geen tijd, zin, inspiratie, kennis, plaats om het te doen. Vandaag zeg ik: fuck all that! Ik ga het gewoon doen!

De naaimachine is vanonder het stof gehaald. Als ook het naaimateriaal. Het boek ligt klaar.  En mijn boodschappenlijstje ook. Straks haal ik, heel gericht nog wat dingen in huis (elastiek,…) en dan begin ik aan het projectje van deze maand: een kinderrokje naaien en daarna een jurkje. De grote tekentafel op Ellis’ kamer is omgedoopt tot mijn naaitafel.

Ik ga vloeken, zweten en zuchten. Ik ga domme beginnersfouten maken en mensen zullen versteld staan van mijn legendarische onhandigheid op het vlak van creatief inzicht. Maar ik ga ook volhouden en doorbijten. En hulp vragen  (gelukkig heeft mijn lief mega veel inzicht in de dingen die ik niet kan vertalen naar mijn hersenen). Het komt goed dus. U zal wel zien.

Toekomstige projectjes zijn: fitnessen (krachtraining, ik wil spieren!), circusles voor volwassenen (want ik geniet wekelijks mega van de circusles met Jools), start to run deel 6087, boeken lezen ipv tv kijken, fotoboeken scrappen,….zo zal ik per maand mij toeleggen op iets om op het eind van de maand een evaluatie te doen. Is het iets voor mij, haalde ik er voldoening uit en vooral: wil ik dit in de toekomst meer doen/blijven doen. Hopelijk heb ik er binnenkort dus ook een echte hobby bij! Suggesties zijn trouwens zeer welkom. Wat maakt jullie blij? Wat doen jullie als ultieme me-time? Wat moet ik ook eens proberen?

To be continued….

9 comments

 1. Ik heb er sinds dicht jaar een passie bij( naast naaien, lezen, joggen): ik volg pianoles, ja op mijn 42ste ben ik daar mee gestart en ik vind het geweldig! Oh, het is vaak zwoegen, hoor, nooit gedacht dat het zo moeilijk was, maar dit instrument had ik jaaaren geleden moeten ontdekken. Het is vaak puur genieten ( omdat ik weinig tijd heb, heb ik een electronische piano en speel ik ‘s avonds laat of ‘s morgens vroeg , mét koptelefoon op). Ik hoop dat je snel ook een nieuwe passie ontdekt!

  1. Wauw! Dat vind ik écht super cool! Ja, misschien moet ik ook dat eens proberen, maar dat is niet echt iets wat je zomaar eens een maand kan proberen hé! Ik kijk er wel al naar uit om volgend jaar mijn dochter op muziekles te doen, misschien word ik zo ook wel mee geïnspireerd 🙂

 2. Naast naaien, bloggen en joggen is mijn number one ontspanning al ettelijke jaren een frisse duik onderwater. Niets dat zo goed ontstresst als gaan duiken. Misschien moet je eens initiatie volgen?
  Veel succes met het naaien in elk geval! Dat maakt mijn hoofd ook leeg. Alleen soms frustrerend als het niet van de eerste keer lukt 🙂

  1. Duiken heb ik al gedaan! Op de best mogelijke plaats ooit: het Great Barrier Reef in Australië. Ik vond dat super geweldig, maar vergeleken met dat lijkt duiken in een zwembad mij zo “gewoontjes” 😉
   Maar wel een super hobby als je ook af en toe ergens écht kan duiken natuurlijk!

 3. spannend! ik ben benieuwd om te zien wat een blijver wordt…
  Ik mis in dat opzicht soms “school”. Die dagen je sowieso toch ook eens uit iets te proberen dat niet in de comfortzone ligt…

 4. vrijwilligerswerk is het geworden bij mij dus :-), ik ‘maak’ elke trimester een tijdschrift over en voor downsyndroom vlaanderen samen met mijn kleine redactie. Elk nummer huil ik van ontroering over de verhalen die ik mag lezen daardoor maar ook van pure uitputting als de deadline weer nadert en ik een nachtje mag doorsteken… maar de voldoening als tripliek in de bus valt is gelukkig zo groot dat ik voorlopig maar doorbijt 🙂

 5. Voor mij was zangles gaan volgen DE openbaring. Verder lees ik veel en volg ik pianoles. Maar ik zou ook graag wat creatiever zijn.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *