Zondag, bakdag: freestyle monchoutaart

In één van de eerste weken van het huidige Komen Eten seizoen zat de leuke “Hollandse” dame Marjolein. Ze maakte als dessert een mounchou taart. Ik had er nog nooit van gehoord en mijn interesse was meteen gewekt. Wat zag dat er lekker uit zeg.

Albert Heijn is al eeuwen mijn all time favoriete winkel, maar helaas is er nog altijd geen in onze buurt. Gelukkig heb ik veel Gentse collega’s die er wél wekelijks hun boodschappen doen en dus kan ik op die manier toch meegenieten van mijn favorieten Hollandse lekkernijen (kwark!, vla!!!). Bij de vorige shoppingtrip, voegde ik dus monchou aan mijn boodschappenlijstje (dank u Jana!!) en dit weekend was het zo ver: monchou taart here i come!

IMG_8107

Het recept van Marjolein was er eentje met krieken uit blik, maar dat leek me niets voor mij. Ik googlede dus wat rond en combineerde zelf wat recepten bij elkaar. De bastogne koekjes die vaak gebruikt worden voor de bodem verving ik door speculaas en de krieken door bananenschijfjes en aardbeien.

Hierbij mijn receptje van monchoutaart:

Ingrediënten:
80 g basterdsuiker
125 g roomboter
100g monchou
250 ml slagroom
200 gram speculooskoekjes
Bananen

Doen:
Verwarm de roomboter zodat de boter licht smelt. Verkruimel de koekjes en meng ze met de gesmolten boter. Dit zal de bodem van de taart vormen. Verdeel het over de bodem van een taartvorm (ingevet, of met bakpapier). Druk de bodem extra aan en laat even in de koelkast rusten.

IMG_8116

Maak ondertussen het beslag voor de taart. Meng de basterdsuiker met de MonChou. Klop de slagroom stijf en voeg het MonChoumengsel erbij. Verdeel de vulling over de kruimelbodem en garneer met het fruit naar keuze. Zet enkele uren in de koelkast zodat de taart mooi kan opstijven. Werk af met fruit naar keuze.

foto 2

IMG_8113
Smakelijk!!

2 comments

  1. Naar de plaatselijke AH (want wij hebben dat ook) want ziet er lekker uit.
    En dan mag je nu stoppen met lekkere recepten posten (of nee, toch niet 😉

    1. Tis lekker Fie, maar ohhh zo zwaar! Heb er zelf maar een klein stukje van gegeten, maar vond het wel eens is iets anders, so go for it! Benieuwd wat jij er van gaat maken en hoe het je bevalt! Keep me posted?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *