Zondag, bakdag: kasteelcake!

Een simpele klassieker deze week, maar dan in een iets ander jasje, namelijk: een kasteelcake!

Een soort van generale repetitie voor Ellis’ verjaardagstractatie in de klas. Ik maakte hem al héél lang geleden eens en herinnerde mij dat er wat gokwerk was in verband met de oventijd. Tis namelijk zo’n gigantisch dikke cake dat ie best wel wat baktijd nodig heeft. Aangezien Ellis niet gezegend is met een Pinterest-achtige mumzilla die prachtige creaties kan toveren, moet ze het doen met een doodgewone cake in een klein beetje coole bakvorm.

Ik ging voor het simpelste recept der recepten. Een recept dat zelfs ik zonder kookboek kan namaken (en dat wil écht wel wat zeggen): een quatre quarts. Vier delen dus (eieren, bloem, suiker en boter) in een gelijke verhouding. Hier moesten we het doen met wat we in huis hadden van bloem, dus werd het: 380 gram bloem, 380 gram suiker (waarvan 20 gram vanillesuiker, oew oew, een eigen touch zowaar), 380 gram eieren en, u raadt het al: 380 gram boter. Easy peasy dus, maar wel super lekker! Ge smijt al die dingen bij elkaar en mixt! Of als je een Kitchen Aid hebt: laat het beest zijn werk doen!

foto 1-2foto 2-2 foto 3foto 4

En in een kasteelvorm geeft dat dan dit resultaat:

foto 3-1

Smakelijke zondag, hopelijk voor u ook!

 

1 comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *