Things the grandchildren should know…

En we zijn on a roll, dat is gewoon niet te geloven. Alweer een nieuwe rubriek geboren.
De titel pik ik voor het gemak even schaamteloos van één van mijn grootste helden, mister E.

Maar in deze rubriek dus dingen die ook mijn kleinkinderen moeten weten. De invulling kan van alles zijn. Verhalen en anekdotes over hoe ik vroeger echt wel héél cool en stoer was. Over die keer dat ik mijn borstbeen brak op Pukkelpop bijvoorbeeld. Of die keer dat ik uit den AB werd afgevoerd met een ambulance omdat mijn kaak uit de kom gestampt was (écht gebeurd, ik zweer het).  Persoonlijke verhalen dus. Een andere keer kan het gaan over die goede oude tijd waarin wij oudjes leefden zonder internet, en nog veel langer geleden zelfs zonder GSM. Over hoe ik in de jaren 90 één iemand kende, met internet, in Gent. En hoe ik daar dan naar toe ging en op zijn zolderkamertje centen gaf om een half uurtje op ‘t internet te mogen. En over hoe ik zo rap mogelijk kei veel sites opende en op print duwde. Kunt ge het u voorstellen? Ik printte gewoon het internet af. Om thuis op mijn gemak na te lezen.

Persoonlijke verhalen, oude gewoontes, “het leven zoals het was”…alles kan aan bod komen. Een soort memoires zo waar. Zonder uitgeverij dan. Soon….op deze blog!

En, zo gaat dat dan met rubriekjes….feel free to join me! Volgende week: de allereerste!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *