Zondag, Bakdag: perentaart met bladerdeeg

Perentaart met bladerdeeg.

Nodig:
1 rol bladerdeeg
2 peren
100 gram boter
150 gram kristalsuiker
1 ei
50 gram amandelpoeder
4 el melk
100 gram zelfrijzende bloem

Doen:
Rol het bladerdeeg uit en doe het in een taart vorm. Prik er enkele gaatjes in. Beleg met de peer (in schijfjes of gewoon grote stukken peer, hier kwartjes). Doe de boter samen met de suiker in een mengkom en laat smelten. Meng goed. Roer volgende ingrediƫnten er in stappen bij: het ei, de melk en vervolgens de gezeefde bloem. Voeg ook het amandelpoeder toe. Giet dit mengsel over de peren. Bak de taart drie kwartier in een oven van 200 graden (of zoals in onze straffe oven: 40 minuten op 180 graden)

Smullen maar!

Of in foto’s:
Begin foto 2 foto 3 foto 4 foto 5

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *