Het grote Canada plan

Mensen waarmee ik ook op Facebook bevriend zijn, die zagen het al eens passeren.

We have a dream. Meer nog, een droom die al een klein beetje een plan is geworden. Volgend jaar willen wij op reis naar Canada. Met z’n vieren, in een mobilhome. Oost of West. Dat was onze eerste keuze. We kochten een eerste reisgids op de Boekenbeurs en droomden weg. We vroegen een prijsofferte aan voor de vliegreis en het huren van een mobilhome en waren eigenlijk mega aangenaam verrast. Plots bleek onze droom niet zo onrealistisch als gevreesd.

Sindsdien zijn we overgegaan op spaarmodus. Ik loop elk weekend door mijn huis op zoek naar dingen die we niet meer nodig hebben. Alles wat al maanden (of langer) in een kast zit, proberen we te verkopen. Kapaza is onze partner in crime geworden. Honderden euro’s is onze spaarrekening rijker. Gewoon door spullen te verkopen die we niet meer echt nodig hebben. Win-win situatie waar ik gigantisch blij van word eigenlijk.

Zeker na een paar intensieve baby-jaren zou je schrikken hoeveel spullen je verzameld hebt. En hoe hard ik mij laten gaan heb, toen indertijd. Ik kocht alles, maar dan ook alles wat ik hip en leuk, tof en mooi vond. Ik denk dat wij zonder probleem een zevenling zouden kunnen voorzien van alles wat ze nodig hebben.

Ben je zelf nog op zoek naar babyspullen? Neem gerust een kijkje. Op het moment staat er niet super veel op, maar het wordt geregeld aangevuld. Daarnaast moet ik dringend nog’s op één of andere beurs gaan staan, want de opbergdozen vol babykleren-die-weg-mogen is niet te tellen.

Afstand doen van al die babyspullen is raar en soms ook moeilijk. Maar met het grote Canada plan in het achterhoofd gaat het net iets makkelijker.

To be continued….

2 comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *