Oplossing gevonden!

Mijn Dyson en ik, daar moest ik het nog’s over hebben hé. En ik doe het nog graag ook, want we zijn nu al onafscheidelijk geworden.

Een Digital Slim DC 62is het, een toestel dat handig is als kruimeldief, maar met een simpele klik meteen mee kan als echte stofzuiger.

De kruimeldief modus is super handig voor ons keuken probleem. We waren eigenlijk meteen verkocht. Door zijn design, zijn gewicht, zijn zuigkracht. Enkel Jools had spijt dat het geen roze was.

Echt cool werd het toen we de andere opties uittestten. Zo’n super lichte (amper 2 kilo),  snoerloze stofzuiger dat is dus echt héél handig: het lief kuiste zijn auto er al mee uit en ik deed de trappen alsof het niets was. Normaal is dat een erg irritant klusje. De stofzuiger de trap op zeulen, zorgen dat ie er niet afvalt en ondertussen vechten met den draad en de zware stofzuiger. No more dus! Met die Digital Slim is het een fluitje van een cent. Dankzij de bijgeleverde hulpstukken is hij ook héél handig in gebruik voor moeilijk bereikbare of hogere plaatsen.

De Digital Slim komt met een oplaadstation en neemt super super weinig plaats in beslag. Maar eerlijk is eerlijk er zijn ook een paar nadelen:

Zo vind ik bijvoorbeeld dat hij vrij lang moet opladen (3u30) om niet zo lang mee te kunnen (20 minuten zuigkracht) én dat hij vrij veel lawaai maakt. Maar then again: vroeger voelde ik mij nogal assepoester-achtig (zo op handen en knieën met mijn schotelvot op de grond onder tafel), nu voel ik mij eerder Rambo of een andere stoere superheld, want de Dyson klinkt als een stoer werktuig. En als je een groter huis hebt, kan je hem waarschijnlijk ook ophangen op een plaats waar ie meteen ook kan opladen (zodat ie altijd opgeladen is), maar dat is bij ons niet het geval. Het lief was zo enthousiast over de Dyson dat ie meteen een ophang plaatsje installeerde, achter de kelderdeur. Geen stopcontact voorhanden daar. Gelukkig neemt hij in kruimeldief -modus heel weinig plaats in beslag zodat wij hem dus gewoon zo op het aanrecht in de keuken opladen. Probleem opgelost.

Kleine nadelen dus, véél voordelen vooral. Goedkoop is hij wel niet. Een Digital Slim is de uwe voor rond de 400 euro. Heb je een klein huis (dus weinig te poetsen oppervlak en weinig opbergruimte) dan zou ik hem zéker overwegen.  Hij is zijn geld meer dan waard.

Voor grote huizen is hij héél handig als aanvulling en als kruimeldief. Als enige echte stofzuiger denk ik dat het niet zo handig is omdat je met 20 minuten waarschijnlijk niet toekomt om je hele huis te stofzuigen. En niemand wil stofzuigen, opladen en nog’s stofzuigen. Or is that just me?

2 comments

  1. Ik ben zelf ook fan van Dyson, maar dan vooral van de gewone stofzuiger. Die kochten we bij het begin van mijn rugverhaal en het moet gezegd: stofzuigen met een Dyson is minder belastend voor de rug. Die maakt trouwens naar mijn gevoel ook veel lawaai, en da’s een van de veel gelezen kritieken.

    400 euro voor een kruimeldiefachtig iets vind ik wat des Guten zuviel. Het zou dan toch al een wreed straf stukje techniek moeten zijn om mij zoveel geld te doen neertellen, ook al klinkt ie zeer handig.

    Mag je er geen in bruikleen geven aan iemand anders om te testen? Ben anders wel kandidaat. 😉

    1. Wie weet? Dyson leest waarschijnlijk wel mee…?
      Ik moet wel zeggen: onze échte stofzuiger is niet meer uitgehaald sinds we deze hebben. Ik doe gewoon regelmatig een stukje huis. Smorgens rap rap de keuken, savonds tussendoor de living….Tis toch wel héél handig hoor!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *