Bangelijke koekjes in 25 minuten!

Met kerst kregen wij een bakboek kado: snel en makkelijk bakken. Altijd een succes hier!
Ik maakte er al twee soorten koekjes uit: suikerkoekjes en koekjes met chocoladestukjes.
Wegens succes verlengd, werden de laatste al meermaals gemaakt ondertussen.

Nodig:

175 g bloem
1 tl bakpoeder
125 g boter, gesmolten
85 g lichtbruine basterdsuiker
50 g fijne kristalsuiker
1/2 tl vanille-essence
1 ei, losgeklopt
125 g pure chocoladedruppels

Doen:
Verwarm de oven voor op 190 graden. Vet twee bakplaten in (of leg er gewoon bakpapier op).
Doe alle ingrediënten in een grote kom en klop ze goed door elkaar. In het recept spreken ze van gezeefde bloem, maar ik ben nogal een non-believer op dat vlak! En onze vanille-essence is al een tijdje op, dus dat heb ik vervangen door vanillesuiker. Oh, en als we dan toch alles opbiechten: ik smijt er meestal alles in wat we in huis hebben, chocoladegewijs. Druppels, maar evengoed kapot geklopte chocolade Sinterklaasmannekes.

Schep met een eetlepel bergjes van het mengsel op de bakplaten, en laat voldoende ruimte tussen! Bak ze in 10 a 12 minuten of tot ze een mooie kleur hebben. Laat afkoelen op een rooster en smullen maar!

Gevaar: wegens zo gemakkelijk te maken en toch zo lekker, zal het waarschijnlijk niet bij één bakbeurt blijven. U weze gewaarschuwd!

2 comments

  1. Ik heb ze uitgeprobeerd en ze zijn superlekker bevonden!
    Morgen maak ik ze nog eens voor de juf van mijn jarig meisje (3-altijd een paar weken na jullie)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *