Project: Post!

Zij raakte een gevoelige snaar: Lilith schrijft weer postkaartjes.
Een plan dat zowat elk jaar op mijn “goede voornemens” lijst staat. Meer echte post versturen. Kaartjes schrijven. Op belangrijke momenten, gewoon zomaar of tussendoor. Attenter zijn, liever zijn. Aanwezig en betrokken.

En toch: élk jaar faal ik gigantisch, met een absoluut dieptepunt dit jaar. Er geraakte zelfs geen kerstkaart in de brievenbus van onze buren. Boehoe, hoe kan dat nu zeg?!

Het leven is zo druk en hectisch, de dagen vliegen voorbij. Een like of “wall” berichtje zo snel verstuurd….

Naar aanleiding van haar blogpost vatte ik een geniaal plan op. Een heus project zo waar. En het leuke is: u kan meedoen!

Bedoeling: elke maand ga ik een kaartje sturen naar iemand. Iemand die jarig is, iemand die verdrietig is, verhuist is, zwanger of bevallen is of gewoon iemand die on my mind is. Het kan vanalles zijn. Hoe gewoner de aanleiding, hoe leuker eigenlijk. Ik ga gewoon kei attent zijn dit jaar, ik voel het gewoon!

Komende woensdag ga ik naar het postkantoor en koop ik alvast 12 postzegels- voor elke maand van dit jaar één. Daarna volgt elke maand een verslagje met hopelijk leuke foto’s. Welke kaart is het geworden? Waar heb ik de kaart gepost (ik moet dus al serieus nadenken waar er hier een brievenbus staat)? Wie is de ontvanger en waarom? Evengoed kan het gaan over het ontvangen zelf. Telkens zal ik de ontvanger ook vragen iets te laten weten. Was het een leuke verrassing? Wat gebeurt er met het kaartje (weggooien, prikbord, bijhouden, iets creatief?) Ook foto’s zijn dan welkom. De ontvanger mag uiteraard altijd iets terug sturen (i love post!) of de actie verder zetten en zelf ook nog’s iemand verblijden met een (onverwacht) kaartje.

Wat denk je? Doen jullie mee? Een ode aan de postkaart zo waar….
Mijn tip en persoonlijke leverancier vind je hier!

4 comments

  1. O, leuk! Ik krijg zomaar graag kaartjes. En ik verstuur ze ook doodgraag. Misschien leen ik je idee wel (als je het niet erg vindt) want ik was ook op een postkaartplan aan het broeden. Die Lilith steekt iedereen aan!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *