Mijn Kitchen Aid

Eigenlijk is dat hier maar stilletjes voorbij gegaan. Die ene historische dag in de kerstvakantie.
De dag dat ik mijn lang-gedroomde Kitchen Aid kocht. Totaal onverwachts dan nog!

Hoe dat dan precies in zijn werk gaat, zo onverwacht een Kitchen Aid kopen? Awel, ik zal het hier eens uitleggen. Een Kitchen Aid, daar droomde ik al super lang van. Helaas (?) kreeg ik een aantal jaar geleden een mega complete, uitgebreide Kenwood keukenmachine kado. Denk: keukenrobot en 6000 accessoires. Dat ding kon gewoon alles en je kon dat gigantisch uitbouwen. Mixen, blender, persen, schaven, raspen en waarschijnlijk nog véél meer, want het grootste deel van de bijgeleverde accessoires lagen hier na al die jaren nog mooi ingepakt in de schuif. Met zo’n ding in huis is het natuurlijk nogal onnozel om uit te breiden met een Kitchen Aid.

En dus terwijl ik mijn Kenwood uitpakte, borg ik ook mijn Kitchen Aid droom op. Ik besloot geduldig te wachten. Tot de dag dat het ding heb begaf. Helaas blijkt Kenwood van redelijk goede kwaliteit te zijn, want ondanks het intensieve gebruik (wij bakken nogal veel en maken dus veel deeg enzo) bleef het ding trouw op post. Tot die ene dag dus.

Een paar maand geleden was er al het bloemkoolsoepincident (dont ask, maar de kernwoorden waren: lek, bloemkoolsoep die overal in loopt, ook op plaatsen die wij niet konden zien, plotse vreemde geuren in de keuken die na een week zoeken en raden uit de kern van het toestel bleken te komen. Alwaar een gezellig bloemkool schimmelfestijn aan de gang was). Ik dacht toen dat het zo ver was, dat de grote dag was aangebroken…..maar dat was buiten het handige lief gesproken: zonder verpinken haalde hij het ding uit elkaar en het kreng werkte weer als er voor….

Tot die dag in het begin van de Kerstvakantie dus. Een kerstvakantie waar we allebei thuis waren. Waar in ik verschillende bak-projectjes in gedachten had én waarin wij verantwoordelijk waren voor het dessert op Kerstavond. Twee weken waarin we dus écht wel een mixer nodig hadden.

De dag begon met de woorden: “Ik denk dat de keukenrobot nu écht kapot is”.  Een kwartier later liep ik rond in t stad hier. Er zijn hier namelijk twee winkels op wandelafstand waar je Kitchen Aids kan kopen. Ik ging dus op “vergelijkend onderzoek”. Vijf minuten later kreeg ik al een sms van het lief: “Kom nu niet thuis met een Kitchen Aid hé.”

Het lief kent mij namelijk. Nu zijn wij sowieso op alle vlakken redelijk tegenstellend, maar het contrast kan bijna niet groter zijn dan op het vlak van dingen aankopen. Als het lief een grote aankoop moet doen, dan gaan daar wéken, soms zelfs maanden aan vooraf. De hele markt wordt onderzocht, prijzen en eigenschappen worden vergeleken, alle opties worden overlopen. En nog’s overlopen. En nog’s. Om dan van vooraf aan nog’s opnieuw te beginnen. Bij mij is het allemaal simpeler. Het ik iets echt nodig? Dan informeer ik mij kort en bondig, bekijk de opties en ik hak de knoop door. Toen mijn auto het in Mei plots begaf ging ik één middag auto’s kijken en om 16u hakte ik de knoop door en twee dagen later reed ik rond in mijn nieuwe auto.

Maar Kitchen Aid dus. Ik kreeg een sms en was teleurgesteld. Want inderdaad, het was stiekem mijn bedoeling geweest om verrassingsgewijs gewoon met een Kitchen Aid terug thuis te komen.

Terug naar huis dus. Met lege handen. Een kleine discussie en enkele doorslaggevende argumenten later (we hebben toch echt een robot nodig? En de prijs is de prijs, dus die gaat niet plots veel goedkoper zijn binnenkort én we hebben nog geen kerstkado voor elkaar,….Bovendien was er net een actie waardoor ik voor 175 euro gratis accessoires erbij kreeg) kreeg ik een GO. “Maar dan wel liefst een rode”, had het lief nog gesproken. Ik wou echter en gele/oranje achtige en aangezien mijn financiële bijdrage groter was, mocht ik de kleur kiezen. Dilemma dus.

Ik twijfelde en twijfelde. Vroeg raad aan een vriendin. Nam een foto van beide toestellen en ging dan toch maar voor rood. Rood is sowieso al de accentkleur in ons huis (tripp trapp, relax, bumbo seat, kapstokje in de keuken) én het blijft toch de klassieker onder de Kitchen Aids.

En sinsdien staat ie dus mooi te blinken in onze keuken. En content dat wij daar van zijn! De deegjes die daaruit komen: wauw! Mooi, lekker, altijd geslaagd! En ik ben er zéker van dat het door het toestel komt. Zo’n Kitchen Aid, dat is pure magic jong!

1 comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *