Ergernissen…en vooral: hoe zit dat bij jullie??

Ik heb hier in huis, sinds er twee kinderen in rondlopen één grote ergernis.

Ik vraag met soms écht af hoe ze het in godsnaam doen die twee kleine monsters, maar élke dag, na élke maaltijd lijkt het in onze keuken alsof er in geen maanden meer gepoetst is. En oké ja, we laten het soms al’s wat langer liggen dan menig ander huishouden, maar zo lang nu toch ook écht weer niet.
Kruimels, brokken, restjes,….vanalles. Meestal kan je de volledige maaltijd wedersamenstellen. Op zich zijn het nog redelijk propere eters, het probleem situeert zich meer in het blijven stilzitten tijdens het eten. We’re working on it. I know!
Maar wat ik me nu dus afvraag: hoe is dat bij jullie?? En vooral: stofzuigen jullie elke dag? Of hoe pakken jullie dat aan? Ik erger mij er dood aan, maar ben meestal te lui/moe/gehaast om elke keer de stofzuiger erbij te halen. Maar laten liggen lukt ook niet, want dan erger ik mij nog meer.
Ik overweeg nu serieus de aankoop van een kruimeldief, maar gebruikt een mens dat echt? Dat lijkt mij zo’n typisch gadget dat een mens aankoopt en dat dan al snel in de vergeethoek beland. Of zie ik dat helemaal mis? (please say yes, want ik denk echt dat een kruimeldief mijn leven zoveel beter zou maken op dit moment. Alleen dat kritische lief moet nog overtuigd van de zaak)… Toevallig niemand iets liggen in zijn vergeethoek. Of iemand die iets uit te testen heeft? Dyson ofzo?

9 comments

 1. hier gene kruimeldief, ook gene dyson. gewoon stoffer en blik en schotelvod. Oh en handig: de kat binnenlaten na het eten :-). Ik durf gene foto laten zien van onze keukenvloer momenteel… het is erg. maar bon ik heb nog 3 manden was te plooien… een mens moet érgens prioriteiten stellen niewaar…

 2. Ja, zo doe ik het dus ook @bé, maar dan krijg ik altijd zo’n extreem assepoester gevoel. Zo op handen en knieën onder die tafel…PFFF! En echt alles krijg je dan ook niet mee hé. Maar haha, i know the feeling! Blij te lezen dat het niet alleen hier zo is 🙂

 3. Hier is het ook nogal een zicht. We hebben een kruimeldief, maar een Dyson is zeker geen must: een Black&Decker kost een fractie van de Dyson en doet het ook heel goed. Makkelijk na broodmaaltijden en zo. En de 4-jarige is heel trots wanneer zij hem mag gebruiken 😉
  Voor “natte” voedselresten blijft het nog steeds de schotelvod.

 4. Ik vond dat aanvankelijk niet nodig, zo’n kruimeldief, maar nu we die hebben zou ik die toch echt niet meer kunnen missen. Zeer gemakkelijk voor de smosboel voor Kabouter Smosbol en hij loopt er zelf ook heel graag mee rond in de keuken op zoek naar kruimels. Ik gebruik die trouwens ook iedere ochtend eens rap rap in de badkamer als ik mijn haar heb gedroogd (ik heb veel haar en verlies er dus ook veel, en anders draagt dat haar overal mee).

  Hier ook geen Dyson hoor. Ik denk dat het er eentje van Philips is, maar ‘k ben ‘t niet helemaal zeker.

 5. Hier ook gewoon borstel en vuilblik. Veel sneller vastgepakt dan de stofzuiger, veel minder lawaai dan stofzuiger en kruimeldief en veel effectiever dan de kruimeldief.

 6. Goed nieuws van je Dyson! Ik zoek ook een goede kruimeldief (voor de trappen en snel tussendoor). Ben benieuwd naar je bevindingen. Maar vrees dat Dyson hier boven budget is. Zeker nu ik in blijde verwachting ben van een Roomba! Jaja, binnenkort een stofzuigrobot in huis. Pluisjes van het naaien, broodkruimels, zand… ik hoop dat die Roomba er komaf mee maakt 🙂

 7. Een roomba ken ik niet echt. Heb wel collega’s die zo’n robot hebben en die zijn er wel niet zo content van eigenlijk. Maar denk wel dat dat vrij goedkope modellen waren.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *