Eigenlijk…

….vandaag wou ik eigenlijk frietjes halen in t frituur. Leek me gezellig (Jools en Ellis vinden dat een groot feest aangezien wij dat eigenlijk nooit doen), ik had zin in bitterballen en dan had ik geen stress rond het koken.

Op woensdag heb ik namelijk altijd een klein stressmomentje, zo rond 12u10. Dan komen we thuis omdat we net Jools van school gingen halen (Ellis blijft op woensdag nog altijd lekker thuis) en dan is het bijna altijd koekenbak. Jools is moe en lastig. Ellis heeft honger en zaagt (omdat we meestal net al bij de bakker sandwichen gaan halen zijn, die ze dan meteen wil opeten).

Het is dus een kwestie van de tijd tussen thuiskomst en eten serveren zo kort mogelijk te houden. En daar schuilt het stress momentje. Ofwel maak ik het eten op voorhand klaar, maar dan is het dus al redelijk koud tegen dat we aan het eten slaan. Ofwel (meestal) laat ik het eten gewoon op het vuur staan terwijl ik rap naar de bakker ga en Jools afhaal. Een proces dat toch twintig a dertig minuten in beslag neemt. Altijd stress dus: staat mijn huis nog niet in de fik, is er geen kat op het vuur gekropen zodat die nu met brandende staart mijn hele huis aan t afbranden is (en ocharme dat beest!), is t niet aangebrand, overgekookt, etc….

Maar dus: ik had zin in frieten van t frituur. Tot ik dus bedacht dat ik mij al niet meer kan herinneren wanneer wij nog ooit frietjes gaan halen zijn. Dat vond ik ineens véél cooler dan de voldoening die wél frieten eten mij zou geven. En dus deed ik maar braaf van dit:

Wortelpuree dus! Die, naar goede gewoonte, gewoon op het vuur ging terwijl we Jools gingen halen. Véél minder calorieën en veel meer voedingswaarden. Een betere keuze dus! Vroeger zou ik zo hard naar t frietkot gelopen zijn. Om daarna eigenlijk toch maar weer mottig te zijn van al dat mega vettig eten!

Edit: denk nu niet dat ik nooit frietjes eet hé! Zo’n ubermens ben ik nu ook weer niet. Wij eten meestal warm op het werk en als het daar dus frieten zijn, dan eet ik ook gewoon mee hoor.

Woensdag is ook bijna standaard soep-maak dag. Vandaag: tomatensoep met balletjes!

Goed bezig dus hier, met onze goede voornemens! Lukt het bij jullie? Of zijn de voornemens al opgeborgen tot volgend jaar?

3 comments

 1. Hi Jessie

  Hier op woensdag middag ook 2 uitgehongerde kindjes. Ik maak mijn eten op voorhand klaar. Ik heb n inductie kookplaat met timer en dat vind ik super handig. Ik laat het dan nog op laag vuur staan zodat het warm blijft (ben ongeveer 15 min weg en we hebben geen poes). Die timer gebruik ik ook vaak in t weekend als ik soep of patatten opzet en we dan in bad gaan.
  Wij zijn sinds zondag ook terug bezig met gezond eten en vooral koolhydraatarm. S avonds eten we veel groenten met 100 gr vis of vlees. N jaar geleden kon ik me zelfs niet voorstellen dat me dat zou smaken en nu verlang ik er naar na n paar etentjes. Ik ervaar dat suikers en koolhydraten me alleen maar meer honger en goesting geven. De kindjes eten warm op school en doen wel niet mee. Die zouden elke dag spaghetti, macaroni of lasagne willen eten :-(. Ik ga toch ook proberen om hun koekjes als tussendoortje te vervangen door gezondere opties – gezien in een van je vorige posts.

  Chapeau dat je weerstond aan de lokroep van de frituur! 🙂 mazr af en toe frietjes moet inderdaad blijven kunnen 😉

  Groetjes
  Natalie

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *