Banana pancakes

Weet ge nog, nog niet zo lang geleden deed ik zoiets goede-voornemens-achtig. Alweer via de blog van Tamara kwam ik op een eerste ideetje voor een gezonder tussendoortje. Ik las over haar paleo experiment en was gefascineerd door de bananen pannenkoekjes. Banana pancakes, is niet alleen één van mijn favoriete Jack Johnson nummers, ik had er ook al wel’s van gehoord, van bananen en eieren en hoe je daar dan zonder bloem een soort pannenkoek kon van maken. Maar ik had er nog nooit ergens een receptje van gevonden. Laat staan zo’n simpel receptje. Namelijk: men neme 1 banaan en 2 eieren per persoon, plet de banaan en meng met de eieren. Done! Afin, nog even bakken in de pan natuurlijk.

Resultaat: kei lekkere, voedzame pannenkoeken! Zelfs Jools was mega fan terwijl ze normaal bananen haat. En ja, ze wist dat het bananen pannenkoeken waren. Ik had niet gelogen of niets.

Voor wie benieuwd is, dat ziet er zo uit:

Het proberen waard! Wij gaan ze zeker nog’s maken hier!

2 comments

  1. Die ga ik ook eens proberen. Mijn banaan-havermout-rozijnen koekjes (zonder iets anders) waren helemaal geen succes 🙁 Ik alleen heb er n paar van gegeten en de rest zijn na een week in de vuilbak gekieperd.
    Wij zijn -ook al- op zoek naar gezonder eten en vooral minder koolhydraten en suikers. Paleo gaat me (voorlopig) nog iets te ver maar ik ga zeker eens lezen op de site die je hebt aangeraden.
    Ik heb wel al ervaren dat ik van koolhydraten en fruit eigenlijk alleen maar meer honger krijg. Bij ons avondeten is het tegenwoordig al enkel beetje vis/vlees met hopen groenten. De kindjes eten wel gewoon, zij moeten nog geen kilo’s verliezen 😉

    Groetjes
    Natalie

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *