Restaurantweek

Het zit er weer bijna op: de Belgische restaurantweek. De ultieme kans om voor weinig geld in een toprestaurant lekker te gaan eten. Nog tot 5 december serveren de beste 300 restaurants uit België en Luxemburg een gastronomisch driegangen diner voor de spotprijs van 27,5Vorig jaar was het er niet van gekomen, maar twee jaar geleden gingen we zo al eens eten bij La Frairie een pareltje mét Michelinster niet zo ver hier vandaan.

Dit jaar gingen we nog dichter bij huis: Fidalgo, hier in Tienen, downtown Tienen. Een huiskamerrestaurant met twee koksmutsjes in de Gault Millau (16 punten dus!). De restaurants met zo’n noteringen vragen tijdens de restaurant week een suplement van 10 euro, maar ik kan u verzekeren: het blijft een spotpijs voor wat je voorgeschoteld krijgt! Stuk voor stuk prachtige gerechtjes, verrassende smaken en combinaties. Het was echt genieten, van de originele “wachthapjes”tot het dessert.

We aten onder andere Sint-jacobsvruchten met chorizo en een worteljus als starter, Dorade Royale met zwarte linzen, chorizo en chardonnay als voorgerecht. Het hoofdgerecht bracht ons ree met een hemels lekker sausje en daarna moesten (oké, mochten) we nog een illegaal lekkere moelleux verwerken.

Restaurantweek, we zijn er volgend jaar weer gaarne bij! En voor wie nog tijd heeft deze week: reserveer snel een plaatsje en verwen uzelf met een culinaire avond in een toprestaurant bij u in de buurt!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *