Lievelingsspeelgoed

De Sint is in het land. Overal zie ik mensen praten, raad vragen en nadenken over wat ze de goedheilig man gaan laten brengen. Zelf wil ik het dit jaar echt wel bescheiden houden. Onze speelgoedkasten puilen uit: puzzels, blokken, boeken en spelletjes met hopen. Daarom houden we het nu op een paar leuke kinderboeken (die kan je nooit écht te veel hebben natuurlijk) en een paar knutsel/oefenboekjes. Ook voor Ellis verjaardag hoop ik de grote massa buiten te houden. Ik werk aan een verlanglijstje met nuttige spullen die ze zelf toch ook leuk zal vinden.

Wat mij nog meer overtuigd dat al dat dure speelgoed écht niet nodig is, is dit: Aanschouw het number 1 speelgoed van onze kinderen. Het enige ding waar ze uren en uren mee kunnen spelen. Waar ze niet genoeg van krijgen en waar de variaties eindeloos mee lijken:
bootje overkop gegaan
Ja, je ziet het goed. Het is een stuk matras. Toen Jools haar groter bed kreeg, kwam daar een meegroeimatras bij. En aangezien ze nu in juniorbed modus slaapt, was er dus een stukje matras dat nog niet in gebruik was….dachten we, want vanaf dag 1 werd het aangeslagen door de kinderen en sindsdien slepen ze het overal mee heen. Voor hun favoriete “baby gaat slapen” spel, om bootje op te varen (eerste foto’s) , om paardje op de rijden (tweede foto’s) of om zwembadje te spelen. Soms bouwen ze er een tent mee of rond. Ze bedenken de gekste dingen. Heerlijk om te zien!

3 comments

 1. Bij ons puilen alle kasten ook uit van het speelgoed. Tot grote ergernis van mijn wederhelft en toch ook bij mij want ik kan er geen organisatie meer in houden. Elke keer ik het probeer, hebben de kinderen op een week weer alle dozen door elkaar gehaald.
  Ik ben dus van plan het ook klein te houden. De sint komt wel bij de grootouders. En dan is er nog eens de kerstman die ook pakjes brengt, dan hou ik het bij boekjes, een dvd of kleren.
  Een mega mindy pak staat alvast op het sintlijstje voor mijn dochtertje van 2 jaar en 8 maand. Ze loopt altijd te zingen “ik ben mega-mindy, ik ben een echte superheld”. Ik zie dat het bij jullie ook populair is :-).

  Sinds mijn collega vorige week vertelde dat hij voor zijn 2 dochtertjes voor 350 euro sintcadeau’s gekocht heeft, voel ik me wel slechter mijn keuze. Ik voel me gierig en ergens knaagt het of ik mijn kids tekort doe. Pfff.

  Groetjes
  Natalie

 2. Serieus: Natalie!!! Durf niet twijfelen aan uw keuze en eigen gevoel!! Alsof het geluk of welzijn van uw kinderen rechtstreekt samenhangt met de hoeveelheid geld die ge aan die kado’s geeft?

  Ik durf zelfs te zeggen: integendeel. Wat maakt voor zo’n kind nog het verschil dan? Hoe leert dat genieten van de kleine dingen en het kleine geluk? Als die gewoon bedolven wordt onder een berg speeldgoed….

  En ja het mega mindy pak is een mega hit hier. We hebben het tweedehands doorgekregen en sindsdien gaat het niet meer uit. Wij overwegen ook nog een aankoop omdat ze der bijna uitbarst hier 🙂

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *