4 jaar!

Lieve Jools,

Ik heb je zo net in slaap geneuried. Het feestje zat er op en tegen alle verwachtingen in had je redelijk weinig last van de windpokken (oef!). Je was wel héél vroeg wakker (6u30) en daardoor wat moe. Enkel het feit dat je minder goed kon samenspelen, luisteren en delen deden vermoeden dat er iets aan de hand was. Verder niet. Geen koorts, geen jeuk…niets. Ik gaf je natuurlijk wel ongemerkt Fenistil druppeltjes in je water om de vier a vijf uur. Geen idee of ze hielpen.

En dan was het plots 19u55 en keerde de rust terug in huis. Het bezoek was vertrokken, het terras opgeruimd en jullie gingen naar bed. Plots was de kaars helemaal uit. Moe, doodmoe. En ook wel jeuk. Je wist niet meer waar kruipen of hoe liggen van de last. Je kreunde en huilde en het enige wat hielp was als ik naast je bed kwam zitten en je mijn hand in je beide handjes kon vasthouden.

Ik kwam rustig bij je zitten en neuriede het liedje dat ik vroeger ook voor je zong. Toen je in mijn buik zat en toen je als baby ontroostbaar was. *

* Rockaby baby, rockaby you
You are my baby, baby Jools

Ik aaide je vingers die je strak rond mijn hand geklemd had. Het deed me denken aan hoe babies dat soms doen. Ik deed alsof ik sliep en gluurde tussen mijn oogspleetjes door. Jij deed stiekem hetzelfde. Ik keek naar je lieve neusjes en je grote meisjes ogen. Je lange benen en je slanke buikje. Wat ben je toch groot geworden. Wat vliegt de tijd. Je lijfje vol lelijke blaasjes en nog meer rode stippen. Wat zie je er zielig uit. Maar wat ben je mooi.

4 jaar geleden was ik vandaag uitgerekend. Ik was zo ongeduldig, zo nieuwsgierig. Wat had ik lang naar je uitgekeken, naar je verlangd, van je gedroomd. Nog twee dagen lang zou je ons in spanning houden, want uiteindelijk was je er pas op 9 juli 2009. Net zoals vorig jaar vertelden we een kleine leugen. Aangezien je je verjaardag ook al op school vierde in Juni leek het ons handiger gewoon te doen alsof het vandaag jouw verjaardag was. Anders blijft een mens maar bezig en dat lijkt me alleen maar verwarrend.

Dikke dikke kussen, voor mijn allerliefst Jools.
Je bent alles wat ik ooit kon dromen en nog zo oneindig veel meer.

Je bent meestal super lief en gehoorzaam. Je helpt waar je kan en bent een lieve grote zus. Ellis is zot van jou en jij van haar. Je begint interesse te tonen voor het schrijven van letters en bent verslaafd aan “Het Zandkasteel”. Mega Mindy en K3 zijn je grote helden. Je houdt van schilderen, maar helaas erfde je mijn gebrek aan creatief talent. Je tekent meestal kribbelkrabbel, al beginnen er steeds mooiere kopvoeters (met ogen, oren en haar) te verschijnen. Je speelt graag buiten en speelt vooral fantasie spelletjes (mama en baby). Vol trots vertel je tegen iedereen dat je vanaf September naar de circusschool zal gaan, waar je al je uitbundige klim en acrobatie behoeften zal kunnen vervullen.

Ik hoop dat je verder zal evolueren tot een gelukkige en zelfzekere vijfjarige. Als ik zie hoeveel je veranderd bent dit schooljaar hou ik mijn hart al vast voor jouw vijfde verjaardag.

Blijf wie je bent en word maar lekker groot.
Al mag het soms wat minder snel.

Love you to bits.
My little Jools.
My darling baby.
My pride and Joy.
My little puppy.

Big kiss,
je mams

2 comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *