Avignon

Een klein tripje, een paar dagen weg. Met vriendinnen/collega’s.
Destination: een klein dorpje vlakbij Avignon.

Zalig was het. Al moet ik eerlijk bekennen dat ik mijn gezin meer miste dan ik op voorhand gedacht had. En dat ik écht moest wennen aan het “onbezonnen” leven. Gewoon doen waar je zin in hebt, voor niemand moeten zorgen, geen twee stappen vooruit moeten denken. Ik besefte nu pas hoe hard wij dat toch altijd moeten doen, zo met twee kleine kinderen in huis. Wat gaan we straks eten? Om hoe laat gaan we opstaan? Wanneer dit, dat….? Ik moest het echt afleren. Gewoon live by the moment. Vreemd!

Ik voelde me soms ook een beetje raar, onbestemd droevig. Omdat ik mijn meisjes miste. Omdat ik me zo nutteloos voelde. Ik MOEST niets doen, voor niemand (buiten mezelf natuurlijk) zorgen. Nooit gedacht dat ik zo veranderd was. Dat dat allemaal zo eigen geworden was.

En toch zou ik het iedereen aanraden zo’n tripje. Het deed wel’s deugd namelijk.

We gingen naar een rommelmarktje, deden een roadtrip door de Camargue, spotten coole kikkers en bevers, gingen shoppen in Avignon en best of all: een pick-nick aan de pont du gard alwaar ik zelf zwom in de rivier!

We logeerden trouwens in een super tof huis met zwembad dat we vonden via Airbnb! Een échte aanrader! Ik wil er zelf ook zeker nog’s teruggaan. Een leuk huis, mooie tuin en zwembad en super lieve mensen die ons binnenlieten. Ook de streek rond Avignon is super de moeite! Op 4 uur sta je er met de TGV en er is vanalles te doen in de buurt. Leuke (lekkere!!) restaurants, Arles, Avignon, Saint-rémy,….

1 comment

  1. Ik kijk al uit naar ons Luiewijvenweekend binnenkort! Het zag er heel leuk uit. En ik meen Sarah-Marie te herkennen. Haar zus zat vroeger bij mijn zus in de klas, in lang vervlogen tijden 🙂

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *