Panna Cotta for life

…of zoiets leek het toch. Gisteren maakte ik 156 panna cotta’s van witte chocolade.
Neen, ik had geen hongerken, maar er was mij gevraagd of “ik ook’s iets wou maken” voor onze Kom Op Tegen Kanker actie op het werk.

Een aantal sportievelingen gaat namelijk belachelijk veel kilometers fietsen voor het goede doel. Om mee te mogen doen moet het bedrijf 5000 euro betalen (die dan naar Kom op tegen kanker gaat). Om dat bedrag te verzamelen zijn er dus allerlei acties, waaronder de snoepdonderdag. Elke week maakt iemand anders “iets” lekkers wat we dan verkopen aan alle medewerkers. Deze week dus: mijn panna cotta.

Het leek wel een klein familiebedrijf hier gisteren. Jools zette bekertjes uit en gooide alle lege verpakkingen in de vuilbak, het lief verhakte kilo’s chocolade en ik kookte liters en liters room met vanillestokjes. Het resultaat mocht er zijn: 156 mooie potjes panna cotta. En lekker dat hij was!!

Voor wie er honger van gekregen heeft, volgt nog even het (super makkelijke) recept, hier voor 4 personen:

Laat twee gelatineblaadjes weken in koud water. Splijt een vanillestokje en hak 100 gram witte chocolade grof. Breng 5 dl room aan de kook met 50 gram suiker en het vanillestokje. Neem de pot van het vuur zodra de room kookt en haal het vanillestokje er uit. Voeg de chocolade toe en roer tot hij gesmolten is. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg ze toe. Roer tot ze opgelost zijn en laat even afkoelen. Giet de panna cotta in glaasjes en laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast. Werk (eventueel) af met een takje munt of een takje rode bessen.

Smakelijk!

2 comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *