Gent

Vandaag gingen t lief en ik nog’s naar Gent. Ik wou al super lang naar De Huiszwaluw gaan en vandaag was het eindelijk de dag dat het er van zou komen. Al een jaar stond dit adres op mijn verlanglijstje. En net daarom denk ik dat de verwachtingen niet te evenaren waren. Ik was dus een beetje teleurgesteld. Maar kom, daar ging het hier niet over.

‘T was super lang geleden dat ik nog is in Gent was. Mijn oude liefde. Zo voelt het. Zo vertrouwd en zo veranderd. Niet te geloven hoeveel zo’n stad kan veranderen op een paar jaar tijd. En toch…

Zo veel vertrouwde plekjes, hoeken van straten, bankjes, pleintjes, restaurantjes, café’tjes. Herinneringen, zoveel herinneringen. Ze leven verder in die stad. Alsof het plots gisteren nog maar was. En tegelijk al zo onvoorstelbaar lang geleden.

De stad waar ik de (zo goed als) belangrijkste jaren van mijn leven woonde. Waar ik zelfstandig leerde zijn, mijn persoonlijkheid ontwikkelde. Bangelijke ervaringen en massa’s kennis opdeed. Grote liefdes, intense vriendschappen,….diepe dalen, maar vooral grote hoogtes. Véél rock ‘n roll ook. Toffe tijden, goeie herinneringen.

Ze leven verder. Daar in ‘t stad. En af en toe ga ik nog’s terug. A trip down memory lane. En dan eet ik waar ik het toen ook al deed. Young Chickies in the wok, mét Arnold Special Sauce, natuurlijk!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *