Ellis gaat ervoor

Lieve Ellis,

21 maand ben je ondertussen en je blijft ons verbazen. Je bent gehaast, alles wat Jools kan, wil je ook kunnen, zo lijkt het.

Deze week waren we veel samen thuis. Woensdag omdat het mijn vrije dag is, donderdag was er een feestdag en op vrijdag maakte je vader “de brug”. Van de ene op de andere dag besloot jij dat je te groot was voor een pamper.

De eerlijkheid gebied dat de allereerste keer dateert van 27 oktober. “Ellis pippi doen” kondigde je aan. Je kwam in je blote kont aangelopen, je broek en pamper had je zelf uitgedaan in de gang. Je ging op de pot zitten en zo geschiedde. “Pippi gedaan” riep je triomfantelijk. Jools kwam kijken en met grote ogen kwam ze met het potje grote trots aangewandeld. We spoelden het samen weg en we zwaaiden het enthousiast uit bij de grote WC. De dag erna wou je ook op verplaatsing persé op het potje en toen waren er dus de vrije dagen. We kregen je geen pamper meer aan. Jij moest en zou op het potje gaan.

De allereerste keer!

Et voila. Het was gebeurd. Jij was zindelijk. Razend word je als we je een pamper willen aandoen. Jij loopt het liefst in blote poep rond. Mét schoenen.

Twee keer was er een accidentje. Sindsdien herinneren we je er tijdig aan om nog’s op het potje te gaan en elke keer is het prijs. Natuurlijk doe je nog wel een pamper aan voor dutjes en nachten. ‘S morgens staan we op, we doen je pamper uit en jij plast op het potje. Alsof het niets is.

En dan gisteren. Na drie dagen op het potje besloot je dat het tijd was voor het échte werk. Jij moest en zou op de gewone WC gaan. “Kaka doen” zei je. “As If”, dacht ik. En toen hoorde ik een dikke vette plons. “Oké….”

En nu hebben we dus nog een halve dag om jou te overtuigen dat je écht niet overal en altijd naakt kan rondlopen. Toch zeker niet in deze temperaturen. We kochten prinsessen pamperbroekjes en dat lijkt al te helpen. Benieuwd hoe het in de creche zal gaan met je nieuwverworven skill….

En als we het dan toch nog’s over jou hebben wil ik ook nog vermelden dat je de laatste maanden ongelooflijk aangenaam bent 🙂 Je bent super content en tevreden en kan je goed entertainen. Het liefst speel je met je popjes of lees je in je boekje van Hopla.

Je kan zelf je kousen en pantoffels aandoen en (helaas) kan je ook zelf je broek aan en uit doen. Als je kwaad bent, ben je nog steeds héél kwaad en brul je het hele huis bij elkaar. Met Jools is het de laatste weken soms wat moeilijker. Jools is wat jaloers op al je nieuwe skills denk ik. Je hoeft nog maar naar iets te kijken en Zij.Moet.Het.Ook.Hebben. Nu! NU!! Nu. Nu dus. Een vermoeiende fase, want we moeten jullie dus veel leren. Om de beurt. Niet altijd alles tegelijk willen en lief zijn voor elkaar. Gelukkig zijn er ook nog genoeg lieve-zus momenten, dus we maken ons nog geen zorgen!

Stilletjes tel ik af naar je tweede verjaardag, al kan ik niet geloven dat het al bijna zo ver is. Twee, begot. Mijn lieve, kleine baby, Ellis! Wat ga je toch snel….

X
je mams

1 comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *