We’re alive….

Tis hier stil, ik weet het.
Even bezig met andere dingen en een andere blog. Maar daar vertel ik later (misschien) wel meer over.
Maar verder gaat het leven zijn gewone gangetje: Jools gaat graag naar school. Ellis iets te veel (of te lang) naar de creche volgens mijn goesting. Maar helaas kan het even niet anders.

Ellis is ondertussen 20 maanden en cute as hell. Ze is zo super koddig en ondeugend, zalig om te zien. Ze heeft gelukkig een pak minder kuren dan een half jaar geleden. Wél weet ze nog altijd duidelijk wat ze wil en vooral niet wil. Ze praat nu bijna volledig mee in korte zinnetjes, maar ze krijgt bijna alles gezegd wat ze wil zeggen. Resultaat is een veel blijere Ellis en daar kunnen wij ook alleen maar blij mee zijn natuurlijk! Het wordt ook steeds duidelijker dat wij tegenwoordig twee kindjes hebben ipv een kindje en een baby. Ellis wordt groot en het gaat sneller dan we kunnen volgen.

Ze houdt van springen en met haar popje spelen. Als een echt moedertje laat ze de pop in haar buggy en gaat dan wandelen.

Jools is drie jaar en drie maanden. Ze gaat super graag naar school en heeft daar al echt vaste vriendjes. Siloh is nog steeds haar BFF, maar ook Iluna, Cruz en Bo horen in haar clubje. Super leuk om zien. Als we ‘s morgens op school aankomen komen haar vriendjes meteen aangelopen. Ze sluit bij hen aan, zwaait nog’s en weg is ze. Op de goede dagen toch. Op de minder goede dagen (als Jools nog moe is) gaat het iets minder vlot, maar dan nog mogen we niet klagen. Dan geeft ze meestal met een pruillip een hand aan de juf en zwaait ze me van daar uit. Het is al gebeurd dat ik nog iets vergeten kwam en één minuut later terugkwam en dan zag ik Jools al op de speelplaats tikkertje spelen. Een pak van mijn hart dus!

Door omstandigheden ben ik even veel thuis en Jools en ik zijn echt super naar elkaar toe gegroeid. Daarvoor was ze nogal een papa’s meisje. Enkel hij mocht haar in bed stoppen of kreeg een slaapwel kusje bijvoorbeeld. Nu is ze super lief voor mij en houdt ze er enorm van om samen met mij onder een dekentje te zitten en samen een boekje te lezen. Reuze gezellig natuurlijk! We hebben echt samen onze gewoontes en genieten er beiden van. Ik haal haar op van school en samen stappen we naar huis. We eten samen een vieruurtje en spelen dan samen een spelletje of lezen een boekje samen. Ze zoekt meer toenadering en ik geniet met volle teugen. Ze verbaasd ons elke dag weer met gekke uitspraken of grappige conclusies.

Stilletjes begin ik al uit te kijken naar de maand December. Een kerstboom, familiefeesten, kerstdiner,  pakjes onder de boom en warme chocomelk en pannekoekjes.

En ik hoop dat we nog lang kunnen genieten van twee zusjes die elkaar doodgraag zien:

1 comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *