Toren maken

Lieve Ellis, 18 maand ben je ondertussen al weer.

Een pak vrolijker dan een paar maanden geleden loop je door het leven. Je speelt er op los en ontpopt je tot het ultieme poppenmoedertje. Popje moet drinken, flink zitten, slapen en eten.
Ik vind je nog steeds super cool. Omdat je zo anders bent dan Jools, omdat je zo koddig bent, omdat je een grappige kop hebt, omdat je zo grappig bent. En schattig. Zo ontzettend schattig en lief! Met je deugenietenogen en je kwade blik af en toe. Met je onschatbare talent tot vallen van alles en niets. Brullen alsof de wereld vergaat omdat Jools jouw popje heeft afgenomen. Elke dag opnieuw beleef je grote drama’s én grote vreugde. beiden om twee keer niets.
Ik hou van je dikke buikje en je bolle wangen. Je lieve stemmetje en je onvoorstelbaar grote woordenschat. Het allerschattigste vind ik jouw rare “r” én je fluisterstemmetje. Als je “slaapwel mama” fluistert terwijl ik je kamer uitsluip.
Deze maand gingen we op babybezoek en jij was tegen onze verwachtingen in zo lief en geïnteresseerd in dat kleine babietje. “Mama, baby weent. Mama kijken”. En 100 keer terug naar dat parkje: “baby kijken”!!!! Argh, het deed mijn moederhart smelten.
Woorden op jouw lijst: olifant, schildpad, vogeltje, poesje. Maar ook Henry en Frank noem je bij naam. Natuurlijk mama, papa, Joolsje, oma en opa. Buiten spelen, badje nemen, slaapwel, pijn gedaan, fruitsap drinken, stoel is nat, auto rijden, klimmen, Micky Mouse, Kaatje, Musti…
Je bent super zelfstandig en kan goed jezelf entertainen. Je kan je uren bezig houden met schoenen aan- en uitdoen. Wat hou ik van je schattige voetjes.
 Je zingt graag liedjes en houdt van eendjes en in bad gaan.

 

Ik hou ervan te zien hoe blij je bent als je in je bedje kruipt. Je gaat liggen en één minuut later lig je in een zalige droom. Helemaal ontspannen, op je allerschattigst. Ik moet me inhouden om je niet helemaal op te eten op zo’n moment.
Je hebt nog steeds een hele grot fan. Een grote zus die helemaal stapel zot op je is. Ze wil je altijd knuffelen en kusjes geven en goed voor je zorgen. Jools zit met je in en dat is zo mooi om zien. Ik kan alleen maar hopen dat jullie later ook zo’n goeie vrienden zullen blijven. Jullie zouden er veel aan hebben.
Goed bezig dus mijn lief konijntje. We zien je graag, net zoals je bent.
XXX
Dikke kus,
Je mams

3 comments

  1. ‘t Is dat je dat filmpje erbij zet, anders geloofde ik bijna niet dat Ellis zo goed praat: 3-woordzinnen nog wel. Mijn buurmeisje is ongeveer een maand ouder en spreekt nog maar enkele woorden: nee, ja, mama, papa, poe (poes, maar het kan evengoed op andere dieren slaan), de namen van haar broers, bumba, titi (drinken), ba (bal), iets waar ze “tutje” mee bedoelt en nog een paar klanken die op bepaalde dingen slaan en dan zijn we er ongeveer. Voor de rest is het een superbijdehand kind.

    Ellis is trouwens echt schattig!

  2. Ja ze is écht heel snel ermee. Ze praat ook al over “ik” en “mijn” wat mij ook wel vroeg lijkt. Maar ieder kind zijn ding zeker? Ben er gewoon heel blij mee omdat het haar frustratie een pak minder maakt en dat is mooi meegenomen (voor haar én ons) 🙂

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *