‘T is gebeurd…

Lieve Jools,

Zeer onverwacht zijn wij hier gisteren aan het tutloze bestaan begonnen. Het stond al even op het programma, maar door de oververmoeidheid van school en de buitenschoolse opvang leek het geen goed moment. Nu de creche vakantie houdt zijn er eindelijk wat echte vakantiedagen (helaas niet voor mij) en plots diende het moment zich vanzelf aan.

Jij vond plots tijdens het spelen het grote “stoppen met foppen” boek. Je had dat van ons gekregen voor je verjaardag, maar er was nog geen moment geweest om er aandacht aan te geven. We begonnen er in te lezen en deden een gesprekje over tutjes. Dat jij eigenlijk toch wel al groot was. En dat tutjes voor babies zijn. Dat ik geen tut heb, en papa ook niet. Oma en opa ook al niet. En ook de buurvrouw bleek er geen te hebben. En grote stoere brandweermannen, of politie agenten die hebben ook geen tut.

Toen het tijd was voor het middagdutje besliste je plots zelf dat het tutje beneden mocht blijven. Yeah right dacht ik nog, maar je bleek het te menen. Je lag twee uur in bed, maar slapen deed je niet. Je vertelde verhalen, las een boekje, zong een liedje.

Ook in de namiddag lazen we een boekje over een kind dat stopt met tutten. “Omdat tutten echt niet cool is” voegde ik er vrij aan toe. Vol goede moed begonnen we aan de nacht. Ik had allerlei horror scenario’s voor mij (van tien keer schreeuwend wakker worden, zagen, wenen, brullen), maar weer ging het vlot. Je sliep in één ruk door….tot zes uur. Toen was je wakker, klaarwakker. Helaas pindakaas voor ons dus. Even ter omkadering: zes uur is hier belachelijk vroeg, naar ons en vooral jouw doen. Ik denk dat je letterlijk nog nooit zo vroeg op was. Hopelijk leer je dus snel opnieuw inslapen zonder die duivelse tut.

‘S morgens mocht je dan, zoals afgesproken twee keer een kaarsje uitblazen. Voor jou het summun van plezier en trots én een sticker plakken. De afspraak is dat jij na vijf flinke, tutloze nachten (en dus vijf stickers) een kadootje krijgt van ons.

Benieuwd of je het zal halen.
Zo meteen: tutloze nacht, deel 2!

Good luck my child, i  wish you well 🙂

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *