bijna 17 maand Ellis

Lieve Ellis,

Wat is er de laatste tijd veel veranderd zeg. Jij gaat vooruit in een heuse sneltrein tegenwoordig.
Je stapt nu super vlot en vrolijk door het leven. Je nieuwe skills komen je humeur enorm ten goede. Ik kan daar maar één ding op zeggen: OEF!

Want nog steeds geldt wel: als je lastig/moe of slechtgezind bent, dan zullen we het geweten hebben. Wij, de buren én de halve straat hier ongeveer. Je brult als de beste en mochten er baby Oscar for best drama actress zijn….you would SO win it! Je smijt jezelf op de grond, neemt een vreemde, breakdance achtige houding aan en brult, huilt en brult nog wat luider. Je ondertussen in het rond smijtend als je in een mierennest gevallen bent.

Drama Queen, moi?

Maar sinds kort gaat het een pak beter dus. Je kan nu redelijk wat praten (drie woord zinnen zijn al gevormd!!) en kan duidelijk maken wat je wilt of denkt. Samen met de verhoogde mobiliteit zorgt dat voor een pak minder frustraties. Je kan nu eindelijk mee met Jools en daar zijn jullie beiden héél blij om. Jullie ontsnappen nu samen naar boven en doen niets liever dan op jullie eigen slaapkamers samen spelen. Ik hoor jullie dan giechelen en brullen tot beneden….

Jullie zien elkaar super graag en ook dat is zo fijn om zien. Mijn hart smelt telkens weer. Zo was Jools gisteren bijvoorbeeld op een avondje op logement en jij liep verward door het huis: “Joolsje, waar ben je??”, zo riep je. Ik ben met jou tot boven moeten gaan om te tonen dat ze er écht niet was. Toen je daar erg droevig van werd, besloten we samen even te skypen naar Jools. Jullie gezichten klaarden op en vrolijk zaten jullie te zwaaien naar elkaar. *smelt*

Je blijft ook een gevaar voor jezelf. Waar Jools veel meer inzicht had in gevaarlijke situaties en het juist inschatten ervan, is dat iets wat bij jou totaal ontbreekt. Jij klimt en valt, liefst van al kei hard op uw hoofd. Of op uw lippen en tanden. Het aantal keren dat ik u al in mijn armen heb gehad, twijfelend of ik nu naar de spoed zou rijden of niet, is niet meer bij te houden. Is dat omdat inschatten écht uw ding niet is of omdat ge niet onder wilt doen voor Jools? Ik weet het niet, maar ik beloof je dat we het vallen op het hoofd vanaf nu écht zoveel mogelijk gaan vermijden 😉

Je favoriete bezigheid is rondlopen in huis met een plastieken emmerke, dat en de stethoscoop. Je loopt er gewoon rondjes mee, van de living, naar de keuken, naar de gang en terug…. Daarnaast ben je ook een écht poppenmoedertje, je stopt ze graag in bed (en doet dat op dezelfde manier als die waarop ik jou in bed steek. Again: *smelt*) en wandelt graag met ze rond in de buggy.

Je bent ook, steeds meer nog, een echte hooligan. Als jij door huis rondloop, richt je in no time een ongeloofelijke ravage aan. Je pakt een puzzel en smijt alle stukjes op de grond, je neemt de doos vol stempeltjes en keilt die zo verspreid mogelijk over de grond. Je neemt een boek en scheurt er alle bladen uit….Om zot van te worden, al denk ik niet dat je het slecht bedoelt. Afin, je hoort het al: werk aan de winkel: een werkpuntje dus! Kom je uit bad, ben je gegarandeerd binnen de vijf minuten weer vuil tot achter uw oren. Krijg je een boterham, dan liggen er meteen zesduizend stukjes en kruimels op de keukenvloer. Ja, Ellis, ge kunt ons goed bezighouden hier.

Gelukkig kan je ook zo verschrikkelijk lief en schattig zijn. Dan laat je mijn hart sneller slaan en verteder je mij tot op het bod. Een eigenschap waar je in je latere leven nog veel misbruik van zal maken vrees ik.

Blijf vooral je zelf.
You’re so awesome
x

Je mams

1 comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *