Jools loves Walter Wick

Jools die houdt wel van een leuk boek zo af en toe.
Anna was lange tijd favoriet, maar sinds kort zijn het vooral zoekboeken die het goed doen.
In de bib vond ik een super leuk zoekboek van W. Wick: Daantje Dingenzoeker en de sinaasappelboot.

Elke avond zoeken we nu alle nodige plaatjes bij elkaar voor het slapengaan. Geweldig vindt ze het. En ik vind het ook een leuk boek. Niet al te gemakkelijk (soms zie je bijvoorbeeld maar een klein stukje van het te zoeken object of soms spelen ze met het perspectief, etc).Samen met Daantje ga je op zoek naar het nodige materiaal voor het bouwen van een boot. Daantje wandelt telkens weer door een nieuw landschap en de zoektochten worden steeds moeilijker, de gezochte voorwerpen worden kleiner en de landschappen drukker. 


Kortom, een aanrader! En ook wel stress voor als het boek terug naar de bib moet straks. Of ben ik de enige die dat heeft? Elke keer als ik met een topboek thuiskom, heb ik vervolgens drie weken stress over hoe dat straks dan moet als het boek  er niet meer zal zijn. Iemand nog leuke boekentips, en dan vooral: leuke zoekboeken-tips?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *